Novinarke "Monitora" sada nastavljaju spor protiv države

Kako je obaveze nekadašnjeg državnog lista preuzela država, advokat Aleksandar Đurišić, punomoćnik novinarki, odlučio je da postupak nastavi prema državi i bivšem glavnom uredniku Srđanu Kusovcu
55 pregleda 1 komentar(a)
presuda, Foto: Shutterstock
presuda, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 24.09.2015. 06:56h

Umjesto “Pobjede”, država će biti tužena u postupku koji su novinarke “Monitora” pokrenule protiv tog lista.

Kako je obaveze nekadašnjeg državnog lista preuzela država, advokat Aleksandar Đurišić, punomoćnik novinarki, odlučio je da postupak nastavi prema državi i bivšem glavnom uredniku Srđanu Kusovcu.

Novinarke Milka Tadić i Milena Perović-Korać pokrenule su spor protiv “Pobjede” i Kusovca, tražeći odštetu, zbog uvredljivih tekstova, koje je taj list objavljivao od juna 2011. do aprila 2012, dok je njen glavni urednik bio Kusovac, sada šef Vladinog Biroa za odnose s javnošću.

Ovaj članak je napravljen u okviru partnerstva sa Monitoringom Balkana i Kavkaza (Osservatorio Balcani e Caucaso) za potrebe Evropskog centra za slobodu štampe i medija (ECPMF), a koji sufinansira Evropska komisija.

Sadržaj ovog članka je isključivo odgovornost “Vijesti”, i ni na koji način se ne može interpretirati kao stav Evropske unije.

Bonus video: