Nejeminentniji naučnici izlagaće u Podgorici

Tradicionalna, 13. međunarodna naučna konferencija „Transformacioni procesi u sportu”, održaće se u Podgorici od 31. marta do 2. aprila 2016. godine
3 komentar(a)
Duško Bjelica, Foto: Svetlana Mandić
Duško Bjelica, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 23.09.2015. 17:58h

Tradicionalna, 13. međunarodna naučna konferencija „Transformacioni procesi u sportu”, održaće se u Podgorici od 31. marta do 2. aprila 2016. godine. Za razliku od prethodnih 12, koje su organizovale Crnogorska sportska akademija i Fakultet za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta Crne Gore, 13. međunarodna konfrencija imaće i suorganizatore: Fakultet za sport i fizičkova vaspitanje Univerziteta u Novom Sadu, Univerzitet Nevšehir i Društvo za sportske nauke iz Turske, Evropski koledž za sportske nauke i Kineziološki fakultet Sveučilišta u Zagrebu.

Kao i za prethodne naučne konferencije konkurs za prijavu radova otvoren je od avgusta do 15. decembra.

"Očekujemo da 13. Konferencija bude još posjećenija u odnosu na prethodne, jer neuporedivo više je urađeno na njenoj promociji. Osim saradnje sa nekoliko inostranih organizacija, i pored naših tradicionalnih partnera, značajne sportske institucije su pristale da budu suorganizatori naučne konferencije u Podgorici. Uspjeli smo da za plenarne izlagače 13. konferencije obezbijedimo najeminentnije stručnjake iz regiona i svijeta, pa će u Podgorici izlagati dr Zang Ženg iz Olimpijskom komiteta Kine, dr Džunihiro Jamauči sa Metropolirtan univerziteta u Tokiju, Džansetin Demirhan iz Društva za sportske nauke Turske, te najreferentniji naučnici sa prostora bivše Jugoslavije, Sergej Ostojić sa Univerziteta u Novom Sadu i Goran Marković sa Sveučilišta u Zagrebu", kazao je prof. dr Duško Bjelica, predjednik Priređivačkog odbora 13. konferencije.

On je naglasio da su već izvjesne i dvije radne prezentacije, koje ća na 13. konferenciji sprovesti prof. dr Selčuk Alkpinar iz Turske i prof. dr Nejc Soroban iz Slovenije.

Bonus video: