Goranu Radenoviću će suditi Željka Jovović

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić podnio je krivičnu prijavu protiv Radenovića, nakon što su iz televizije Pink M danima saopštavali da su od konkretnih osoba iz te državne institucije procurile informacije o nedavnom hapšenju budvanskih funkcionera
84 pregleda 0 komentar(a)
Goran Radenović, Foto: Savo Prelević
Goran Radenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 23.09.2015. 11:37h

Direktoru televizije “Pink” Goranu Radenoviću sudiće sutkinja podgoričkog osnovnog suda Željka Jovović.

Ona još nije zakazala početak procesa Radenoviću , koji je optužen za lažno prijavljivanje.

Za to krivično djelo prijeti mu robija od tri mjeseca do tri godine zatvora, ukoliko se dokaže krivica.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić podnio je krivičnu prijavu protiv Radenovića, nakon što su iz televizije Pink M danima saopštavali da su od konkretnih osoba iz te državne institucije procurile informacije o nedavnom hapšenju budvanskih funkcionera.

Osnovno državno tužilaštvo je, nakon toga, podiglo optužni predlog protiv Radenovića.

Katnić je ranije rekao da se plasiranjem takvih informacija skreće pažnja sa odlučnosti tužilaštva da se izbori sa svim vidovima kriminala.

“Tužilaštvo je posljednja institucija kojoj bi išlo u prilog da povjerljive informacije dostavlja medijima i time ugrozi postupak koji je samo iniciralo”, kazao je ranije Katnić.

Novinari “Vijesti” bili su na licu mjesta prilikom hapšenja Budvana osumnjičenih za višemilionske malverzacije, provjeravajući glasine koje su prethodno stigle i do drugih redakcija, uključujući “Informer” i TV Prvu. Iako to ni na jedan način nije ugrozilo istragu, medijima bliskim režimu danima je glavna tema bila odakle “Vijestima” ta informacija, zanemarujući činjenicu da se osumnjičeni terete da su državu oštetili za oko 10 miliona eura.

Specijalno tužilaštvo vodi izviđaj o navodnom curenju informacija.

Bonus video: