Lambulić oslobođen za šverc kokaina

Prvostepenu oslobađajuću presudu u Višem sudu u Podgorici izreklo je krivično vijeće sutkinje Suzane Mugoše
656 pregleda 5 komentar(a)
Vjekoslav Lambulić, Foto: Boris Pejović
Vjekoslav Lambulić, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.09.2015. 11:33h

Apelacioni sud potvrdio je oslobađajuću presudu Vjekoslavu Lambuliću, koji je bio optužen za šverc 25 kilograma kokaina od Beograda do Osla.

Prvostepenu oslobađajuću presudu u Višem sudu u Podgorici izreklo je krivično vijeće sutkinje Suzane Mugoše.

Ona je tada konstatovala da nije dokazano da je Lambulić osoba koja je navedena kao organizator šverca kokaina, u pravosnažnoj presudi Okružnog suda u Hanoveru. Tom presudom, kako je kazala sudija, nesporno je da su osuđeni Ranko Krstović, Mileta Zvicer i Aleksander Krekler.

“Neosnovano se žalbom državnog tužioca presuda osporavala po osnovu pogrešno utvrđenog činjeničnog stanja, koje je po navodima žalbe rezultat pogrešnog zaključka suda, do kojeg je došao ocjenom izvedenih dokaza... Na optuženog kao počinioca ne ukazuju ni iskazi neposredno saslušanih svjedoka... Pravilno je zaključivanje Višeg suda da se u konkretnom slučaju presuda i činjenično stanje u njoj u odnosu na Lambulića nije moglo zasnivati na pravosnažnim presudama Pokrajinskog suda u Hanoveru... To iz razloga što se postupci pred pravosudnim organima u Hanoveru nijesu vodili protiv Lambulića, niti je u tim postupcima predložen i izveden bilo koji dokaz koji bi ukazivao na postojanje krivičnog djela i njegove krivice za to djelo”, piše u presudi Apelacionog suda.

Prema nedokazanoj optužnici, Lambulić je od 15. novembra do 20. decembra 2002. godine na području Srbije i Crne Gore, Njemačke i Norveške, stavio u promet kokain.

Bonus video: