Identifikovan ubica Andrije Mrdaka, raspisana potjernica za Geislerom

Mrdak je bio prvi čovjek, najbolji prijatelj i tjelohranitelj ubijenog vođe jednog od najjačih barskih klanova - Armina Muše Osmanagića koji je ubijen 16. septembra prošle godine iz snajpera u svom restoranu "Savoja", u centru Bara
761 pregleda 0 komentar(a)
Darko Geisler
Darko Geisler
Ažurirano: 23.09.2015. 17:37h

Crnogorska policija identifikovala je ubicu Andrije Mrdaka. U pitanju je državljanin Srbije Darko Geisler, koji se prethodno prezivao Nedeljković.

On se trenutno nalazi u jednoj od zapadno-evropskih država i za njim je raspisana potjernica.

"DNK je izolovan u Forenzičkom centru u Danilovgradu i posredstvom međunarodne pravne pomoći poslat u Srbiju gdje je konstatovano da pripada Geisleru", saopšteno je na presu u Upravi policije kome su prisustvovali i predstavnici srpske policije.

Geisler je rođen 1980. godine u Pančevu, a prebivalište mu je u Srbiji u mjestu Crnča, opština Ljubovija.

Tužiteljka Ljiljana Lakić kazala je danas da je nakon ubistva Mrdaka danilovgradskom Forenzičkom centru dala naredbu za više vještačenja - DNK, balističko, trasološko, GSR čestica, daljine pucanja, biološko, i parafinskih rukavica.

"Nakon okončanih vještačenja utvrđen je DNK profil nepoznate osobe, i to sa briseva sa lica mjesta i predmeta koji su prilikom uviđaja pronađeni i izuzeti. Više tužilaštvo u Podgorici uputilo je zamolnicu za pružanje međunarodne pravne pomoći Tužilaštvu za organzivani kriminal Srbije, sa naredbom za dodatna vještačenja tragova i predmeta izuzetih sa lica mjesta, i upoređivanje DNK profila tada NN lica sa DNK profilom iz baze Insitituta za bezbjednost", kazala je Lakić.

Pojasnila je da su vještaci iz Beograda, upoređujući tragove otkrili da dobijeni DNK profil odgovara DNK profilu Geislera.

Šef kriminalističke policije Milovan Pavićević kazao je da "raspolažu operativnim informacijama da se Darko Geisler nalazi u jednoj zapadnoevropskoj zemlji i da je u toku preduzimanje aktivnosti sa partnerskim službama i svim nacionalnim biroima Interpola u cilju lociranja ovog lica i njegovog lišavanja slobode".

Pavićević je rekao da provjeravaju Geislerovu umješanost u još neka ubistva u Crnoj Gori, ali i da za sada ništa ne ukazuje da je umiješan i u ubistva Armina Muše Osmangića i Vinetua Strugara.

"Posjedujemo određena operativna saznanja i to lice, i njemu bliska lica su nam svakako interesantna za izvršenje drugih krivičnih djela i kod nas i u regionu", kazao je Pavićević.

On je rekao da ne može iznositi detalje o tome kada je Geisler ušao u Crnu Goru, i koliko dugo nakon ubistva je ovdje boravio.

Pomoćnik načelnika Uprave kriminalističke policije Direkcije policije Srbije Srđan Paskvali je kazao da intezivno rade na rasvjetljavanju ubistva Gorana Radomana.

"Intenzivno radimo na rasvjetljavanju tog krivičnog djela zajedno sa kolegama iz Crne Gore. Za sada drugie detalje ne bih mogao da vam kažem, intezivno, svakodnevno kolege rade na tom predmetu. Čim bude nešto mi ćemo izaći sa saopštenjem", kazao je Paskvali.

Na pres konferenciji, koja je održana u prostorijama Uprave policije govorili su tužiteljka Ljiljana Lakić, pomoćnik direktora UP Milovan Pavićević i pomoćnik načelnika UKP Srbije Srđan Paskvali. Pres konferenciji prisustvovali su i sekretar UKP Direkcije policije Srbije Dijana Hrkalović, načelnik UKP u Policijskoj upravi Grada Beograda Dragan Kecman, načelnik Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta SKP Uprave policije Crne Gore Saša Rakočević i rukovodilac Grupe za suzbijanje krvnih i seksualnih delikata u Odsjeku za suzbijanje opšteg kriminaliteta Aleksandar Bošković.

Mrdak je ubijen 25. decembra prošle godine oko 10.35 časova ispred kapije Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija (ZIKS) u Spužu, dok je sa snahom pokušao da uđe u posjetu bratu Nenadu.

Mrdak je bio prvi čovjek, najbolji prijatelj i tjelohranitelj ubijenog vođe jednog od najjačih barskih klanova - Armina Muše Osmanagića koji je ubijen 16. septembra prošle godine iz snajpera u svom restoranu "Savoja", u centru Bara. Mrdak je tog dana na manje od pola metra bio pored Osmanagića, pokušao je da ga zaštiti, ali nije uspio.

Andrija Mrdak je brat Nenada Mrdaka, koji je se nalazi u pritvoru ZIKS-a jer je u Baru, 27. maja prošle godine, ubio Mirka Mićića - člana suprotstavljene grupe pokojnog Luke Đurovića.

Bonus video: