DŽUDISTA AKADEMIKA OSVOJIO JUNIORSKU TITULU PRVAKA EVROPE

Pantić: Došao sam iz male zemlje, a na kraju sam se vratio sa zlatom

143 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 21.09.2015. 12:54h

Dvadesetogodišnji Danilo Pantić ispisao je novu stranicu u istoriji crnogorskog džudoa, ali i sporta uopšte. Na Evropskom prvenstvu za juniore u Obervartu (Austrija) osvojio je zlatnu medalju.

Pred start šampionata bio je autsajder, ali sa velikom željom i motiv da ima kvalitet da se na ravnopravan način nosi sa najboljima na Starom kontinentu u svom uzrastu.

To ga je na kraju dovelo od krova Evrope, koja je sada upoznala novu zvijezdu džudo sporta.

Na putu do najsjajnijeg odličja savladao je Arona Fara (Austrija), Domenika Šenefelda (Njemačka), Luku Kočaba (Rumunija), Slobodana Đordu (Srbija) i u finalu Rusa Olega Abajeva.

“Otišao sam kao mali, a vratio se kao veliki. To je izjava koju je svojevremeno dao moj stric Dano Pantić i sada sam se ja vodio upravo tim. Ovo je ogroman rezultat za mene, ostavio bih “život” na stručnjači i zaista tako mislim. Imao sam pet jakih rivala, koji su imali evropske i svejstke medalje. Bio sam rangiran kao trideseti, sa samo dva Evropska kupa. Došao sam iz male zemlje, a na kraju sam se vratio sa zlatom. Kada sam došao do finala, imao sam dva sata da se odmorim, ali nisam želio da posustanem. Imao sam veliko sampouzdanje, a na kraju mel Bog nagradio i postao sam juniorski prvak Evrope”, rekao je Pantić.

Trener Marinko Đurđevac je još uvijek pod utiskom sjajnog rezultata koji je napravio član Akademika.

“Danilo nas je sve obradovao, a doći do trona u olimpijskom sportu kao što je džudo, je zaista pakao. Kada su se stvari malo slegle, shvatili smo šta je napravio. Vjerovali smo u njega, a on je dotakao vrh Evrope. Treba sada da se radujemo ovom uspjehu, a i ostatak reprezentacije ima kvalitet. Imamo podršku saveza i države. Danilo je podigao džudo sport u Crnoj Gori na još veći nivo”, objasnio je Đurđevac.

Zadovoljstvo velikim uspjehom nije krio ni Novica Milović, predsjednik stručnog savjeta Džudo saveza Crne Gore.

“Naši džudisti u posljednje vrijeme postižu fantastične rezultate. Danilo je napravio nevjerovatan uspjeh, možda i najveći u novijoj istoriji crnogorskog sporta. Veliko hvala Danilovoj porodici na sredstvima kojima su pomagali klubu i njemu, pred kojim je svijetla budućnost”, naglasio je Milović.

On je napomenuo da najave da će Crna Gora za Olimpijske igre u Tokiju 2020. godine imati četiri, pet predstavnika u džudou nisu prazna priča.

“Negdje prije smo rekli da imamo plan prema kome ćemo na OI u Tokiju imati četiri, pet predstavnika, a Danilov rezultat je potvrda da smo na pravom putu. Ako nas zdravlje posluži, ispunićemo taj plan bez problema. Nakon teškog perioda, idemo uzlaznom putanjom, stali smo na noge i nastavljamo da “gazimo”, zaključio je Milović.

Galerija