Bakić: Bocola izmišlja, tužilaštvo da ga ispita

"Odakle mač u Londonu, i kako ga je Karlo iznio iz Crne Gore? Nijesam ga opunomoćio da ulaže u katanu, već da traži kupca”, kazao je Bakić
316 pregleda 10 komentar(a)
katana, Foto: Privatna arhiva
katana, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 20.09.2015. 13:44h

Danilovgrađanin Božidar Bakić pozvao je tužilaštvo da "ispita ko su zelenaši koje pominje njegov sugrađanin Karlo Bocola", ali i da li Bocola daje novac pod kamatu.

Njih dvojica nedavno su počeli da pune novinske stupce rezervisane za crnu hroniku, nakon što je Bakić u "Vijestima" optužio sugrađanina da mu je iz sefa Societe Generale banke u Podgorici ukrao samurajski mač neprocjenjive vrijednosti, star više od 13 vjekova.

Bocola je nakon toga ispričao da je Bakić sve izmislio, "jer ga jure zelenaši".

On je tvrdio da ima punomoć sugrađanina da proda katanu, i da je zbog toga odnio u London na ispitivanja i procjenu.

"Odakle mač u Londonu, i kako ga je Karlo iznio iz Crne Gore? Nijesam ga opunomoćio da ulaže u katanu, već da traži kupca", kazao je Bakić.

On je demantovao Bocoline navode da mu je ovaj davao novac, i da ga je njegov pokojni otac Blažo Bakić još prije osam godina opunomoćio da proda mač.

"Moj otac mu nije dao mač 2007. godine. Karlo čak nije ni znao da se moj otac razbolio, niti da je umro. Nikada nijesam imao posla sa zelenašima koje on pominje, ni sa jednim. Nikada mu nisam dao nikakv spisak kamataša, niti sam taj spisak imao, već se on služi lažima", kazao je Bakić.

Danilovgrađanin tvrdi da nije, kako je to Bocola ispičao, organizovao napad na njega, i da o tome ne zna ništa.

Bakić je ranije ispričao da su mu u aprilu iz bivše podgoričke banke nestali mač i zlatna povelja koju je njegov predak dobio 1058. godine zbog učešća u ratu.

U dokumentima koja je tada dostavio "Vijestima" piše da je katana od izuzetne istorijske vrijednosti, i da je izrađena u periodu između sedmog i desetog vijeka.

Bocola je nakon toga ispričao da se starost, ali ni vrijednost mača ne zna, i da institut koji je vještačio katanu ne postoji.

Bonus video: