NOVI PRVAK EVROPE ZA JUNIORE U DŽUDOU SPECIJALNO ZA "VIJESTI"

Pantić: Još nisam svjestan šta sam napravio, ali presrećan sam

Riješio sam da u finalu dam sve od sebe, da "poginem" na tatamiju. Na kraju sam uspio da pobijedim, presrećan sam, zaključio je Pantić
10 komentar(a)
Danilo Pantić i Dragomir Bečanović, Foto: Privatna arhiva
Danilo Pantić i Dragomir Bečanović, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 19.09.2015. 16:25h

Fenomenalni Danilo Pantić, novi juniorski prvak Evrope u džudou, za "Vijesti" kaže da još nije svjestan kakav je podvig napravio danas u austrijskom gradiću Obervartu.

"Još nijesam svjestan šta sam napravio", kazao je Pantić dok je sjedeći na postolju gledao preostale borbe i čekao proglašenje pobjednika u njegovoj kategoriji do 100 kilograma.

"Najteže mi je bilo u prvom meču sa Austrijancem Aronom Farom. Gubio sam na dvije kazne, ali sam uspio da preokrenem borbu i dobijem. Poslije je sve bilo lakše", ističe Pantić koji je svih pet borbi na šampionatu riješio iponom!

"U polufinalu sam se borio sa Slobodanom Đordom iz Srbije, od koga sam izgubio prije 15 dana. Ovog puta sam se revanširao".

Pantić se u finalu borio protiv Rusa Olega Abajeva, ali je i ta borba završena kao i prethodnih četiri.

"Rus je sjajan takmičar, nisam vjerovao da ću dobiti, ali sam riješio da dam sve od sebe, da "poginem" na tatamiju. Na kraju sam uspio da pobijedim, presrećan sam", zaključio je Pantić, u čijoj kategoriji su nastupila 23 borca.