Stojanka Radović opet u Specijalnom tužilaštvu: Pomagaće Milivoju Katniću

Stojanka Radović je bila prvi specijalni tužilac u Crnoj Gori, ali nakon prvog mandata nije predložena ponovo za tu poziciju
382 pregleda 3 komentar(a)
Stojanka Radović, Foto: Savo Prelević
Stojanka Radović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.09.2015. 12:31h

Bivša specijalna tužiteljka Stojanka Radović vratila se u to tužilaštvo na ispomoć.

Ona je, na predlog glavnog specijalnog tužioca Milivoja Katnića, upućena na ispomoć, odnosno zbog postupanja u konkretnim predmetima.

Takvu odluku odnio je Tužilački savjet prije dva dana, ne navodeći o kojim predmetima se radi. Ranije je, na predlog Katnića, u to tužilaštvo na ispomoć stigao i zamjenik podgoričkog tužioca Saša Čađenović.

Zakonom o Specijalnom državnom tužilaštvu propisano je da Tužilački savjet može na zahtjev glavnog specijalnog tužioca, na određeno vrijeme, uputiti u Specijalno državno tužilaštvo državnog tužioca, radi “obavljanja poslova hitne prirode ili povećanog obima posla”.

Stojanka Radović je bila prvi specijalni tužilac u Crnoj Gori, ali nakon prvog mandata nije predložena ponovo za tu poziciju.

Tadašnja vrhovna tužiteljka Ranka Čarapić nikada nije objasnila zbog čega Radović nije dobila drugi mandat, iako je njen tadašnji rad hvaljen.

U javnosti se spekulisalo da je to zbog slučaja “Orlov let”, ali to niko nije potvrdio.

Radović je prošle godine konkurisala za vrhovnog tužioca, međutim na glasanju u Skupština dobila je samo glas Mića Orlandića, tadašnjeg poslanika SDP-a i bivšeg saradnika iz MUP-a.

Bonus video: