Startuju stonoteniska takmičenja

0 komentar(a)
stoni tenis, Foto: Shutterstock
stoni tenis, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 18.09.2015. 13:27h

Turnirom u Beranama sjutra će početi takmičenje u Prvoj crnogorskoj stonoteniskoj ligi u konkurenciji mlađih kadeta i juniora, saopšteno je iz Stonoteniskog saveza.

Navodi se da će u konkurenciji kadeta na beranskom turniru nastupiti stonoteniseri Ibra, Budima, Jedinstva i Ivangrada, a u kategoriji juniora ekipe Ibra, Budima i Ivangrada.

Dan kasnije u Nikšiću, u istim kategorijama, takmičiće se stonoteniseri Budućnosti, Golden plejera, Valdanosa i Nikšića.

Mlađe kadetkinje i juniorke startovaće 3. i4. oktobra.

Za naredni vikend zakazan je i start Prve crnogorske lige u konkurenciji seniora, a prijavljeno je 12 ekipa.

Prema propozicijama, seniori ekipno će se takmičiti u dvije grupe, po sistemu svako sa svakim, po dvokružnom sistemu, nakon čega će biti formirane Super liga i Prva liga od po šest timova.

U proljećnom dijelu četiri prvoplasirana tima će igrati plej-of, dok će dvije posljednje ekipe iz Super lige sa dvije prvoplasirane iz Prve lige igrati baraž za ulazak odnosno opstanak u Super ligi.

u Konkurenciji seniora, u A grupi, igraće Golden plejer, Budim, Mojkovac, Ibar, Jedinstvo i Spin Unika, a u B grupi Budućnost, Boka, Top Spin, Valdanos, Tivat i Luča.

U ženskoj konkurenciji kod seniora nastupiće Budućnost, Budimlja, Budim i Golden plejer.

Nacionalni šampionat, kako je utvrđeno kalendarom tkmičenja usvojenom na Skupštini, biće odigran u konkurenciji mlađih kadeta, kadeta, juniora, seniora i veterana.

Bonus video: