Izložba Vane Prelević: Ekologija duhovnih i duševnih napora

“Aktuelni umjetnički ciklus Ivanke Vane Prelević je kontinuirano angažovan i ponovo ekološki, ali ovoga puta se radi o ekologiji duhovnih i duševnih napora da umjetnik ljekovito djeluje u ne tako dobronamjernom i benignom okruženju”, zapisao je u uvodnom tekstu za katalog, istoričar umjetnosti Ljubiša Simović
135 pregleda 0 komentar(a)
Instalacija, Vana Prelević (Novine)
Instalacija, Vana Prelević (Novine)
Ažurirano: 18.09.2015. 08:42h

Izložba “U snu san” umjetnice Ivanke Vane Prelević, koju organizuje Centar savremene umjetnosti Crne Gore, biće otvorena večeras u Perjaničkom domu na Kruševcu u 21 sat.

Na izložbi će biti prikazane ambijentalne instalacije i objekti nastali u posljednje dvije godine.

Ivanka Vana Prelević diplomirala je na Fakultetu primenjenih umetnosti i dizajna u Beogradu, na odsjeku vajarstva, u klasi prof. Miodraga Živkovića. Na istom fakultetu magistrirala je 2006. na odsjeku scenografije u klasi prof. Geroslava Zarića. Član je ULUCG-a od 1992. Stalno je zaposlena u Crnogorskom narodnom pozorištu.

“Aktuelni umjetnički ciklus Ivanke Vane Prelević je kontinuirano angažovan i ponovo ekološki, ali ovoga puta se radi o ekologiji duhovnih i duševnih napora da umjetnik ljekovito djeluje u ne tako dobronamjernom i benignom okruženju”, zapisao je u uvodnom tekstu za katalog, istoričar umjetnosti Ljubiša Simović.

Izložbu Ivanke Vane Prelević, koju će likovna publika biti u prilici da pogleda do sedmog oktobra, ovoriće kustoskinja izložbe Ljiljana Karadžić.

Bonus video: