Kolašinci proglašeni za najboljeg glumca i režisera u Lazarevcu

“Predstava je rađena prema tekstu Tode Nikoletića, koji je bio u Lazarevcu i gledao predstavu"
73 pregleda 2 komentar(a)
Alibaba, predstava
Alibaba, predstava
Ažurirano: 17.09.2015. 17:38h

Matija Bulatović i Đorđije Tatić iz Kolašinskog amaterskog pozorišta (KLAP) na 27. Međunarodnom festivalu Dani humora za decu u Lazarevcu, proglašeni su za najboljeg glumaca i reditelja. KLAP je na festival učestvovao sa predstavom “Trapavi Alibaba i razbojnici.”

Pored Bulatovića, u toj klasičnoj bajki sa dosta komičnih scena, igraju i Petar Vlahović, Bogdana Kostić, Teodora Dulović, Magdalena Tošić, Ilija Milošević i Novak Ilinčić. Tatić je, uz rediteljski posao bio zadužen i za scenografiju, kostime i muziku.

“Predstava je rađena prema tekstu Tode Nikoletića, koji je bio u Lazarevcu i gledao predstavu, jako mu se dopala postavka i ponudio nam dva nova teksta. Na festivalu je učestvovalo 8 pozorišta. Žiri, kojim je presjedavala Ksenija Krnajski, bio je sastavljen od profesionalaca”, kaže Tatić.

Istom predstavom Kolašinci su se predstavili I publici festivala za djecu Lektirići ex Yu u Prokuplju. Tamo su odigrali predstavu i u humanitarne svrhe za oboljelu desetogodišnju Dunju Jovanović, djevojčicu iz Kuršumlije, kojoj je neophodno presađivanje koštane srži.

Bonus video: