Uhapšen Ranko Vuletić: Osumnjičen da ja bacio bombu blizu lokala Ranka Radulovića

Prilikom eksplozije bombe, koja je bačena na oko osam metara od pomenutog lokala, niko nije stradao, ali je pričinjena šteta na sedam automobila parkiranih preko puta „Tanija“
563 pregleda 19 komentar(a)
Ranko Vuletić, Foto: Svetlana Mandić
Ranko Vuletić, Foto: Svetlana Mandić
Ažurirano: 17.09.2015. 12:50h

Nikšićanin Ranko Vuletić (53 ) uhapšen je jutros zbog sumnje da je 21.juna bacio bombu u neposrednoj blizini lokala “Tani” u Nikšiću, vlasništvo Ranka Radulovića.

Vuletić je uhapšen u policijskoj akciji nazvanoj “Onogošt”, a danas je sproveden osnovnom državnom tužiocu na dalju nadležnost zbog osnovane sumnje da je počinio krivično djelo izazivanje opšte opasnosti i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom eksplozije bombe, koja je bačena na oko osam metara od pomenutog lokala, niko nije stradao, ali je pričinjena šteta na sedam automobila parkiranih preko puta „Tanija“.

„U toku višemjesečnih tužilačko – policijskih aktivnosti, prikupljene su činjenice i dokazi koji ukazuju na sumnju da je R.V. počinio navedeno krivično djelo, čime je izazvao opasnost po život i tijelo ljudi kao i imovinu većeg obima“, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Službenici CB Nikšić juče su izvršili i pretrese stanova i drugih prostorija koje koristi osumnjičeni, u cilju pronalaska predmeta i tragova koji potiču iz krivičnih djela.

Radulović, koji je nedavno uhapšen zbog sumnje da je organizator kriminalne grupe koja je pripremala likvidacije na teritoriji Crne Gore, a tereti se i za zelenašenje, kazao je tada “Vijestima” da je uvjeren da bomba nije bila namijenjena njemu niti lokalu koji je u njegovom vlasništvu.

„Ne sumnjam ni u koga i ubjeđen sam da ova bomba nije bila namijenjena meni jer da jeste taj neko bi je bacio na moje vozilo, dok je bilo tu parkirano, ili direktno na lokal“, kazao je tada Radulović.

Bonus video: