Bećiroviću ne daju pare, traže reviziju presude

“Ono što je sigurno je da idemo na reviziju. Nezadovoljni smo presudom Višeg suda, u njoj nema ništa osim citata iz prvostepene presude, nema nikakvih dodatnih obrazloženja. Nadam se da će Vrhovni sud uvažiti naše argumente i vratiti na prvostepenu instancu”, saopštio je pravni zastupnik kompanije, advokat Zoran Piperović
288 pregleda 2 komentar(a)
zoran bećirović, Foto: Savo Prelević
zoran bećirović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.09.2015. 10:22h

Iz kompanije “Beppler&Jacobson Montengro” najavili su da će tražiti reviziju presude bjelopoljskog Višeg suda, kojom je odbijena njihova žalba u slučaju koji je pokrenuo Zoran Ćoćo Bećirović.

Taj sud je odbio žalbu i potvrdio presudu Osnovnog suda u Kolašinu da se Bećiroviću na ime neisplaćenih zarada uplati oko 231.540 za zateznom kamatom...

“Ono što je sigurno je da idemo na reviziju. Nezadovoljni smo presudom Višeg suda, u njoj nema ništa osim citata iz prvostepene presude, nema nikakvih dodatnih obrazloženja. Nadam se da će Vrhovni sud uvažiti naše argumente i vratiti na prvostepenu instancu”, saopštio je pravni zastupnik kompanije, advokat Zoran Piperović.

Prema njegovim riječima, trebalo je primijeniti Kolektivni ugovor o radu jer ne postoji drugi pravni osnov za isplatu zarada do dana potpisivanja Ugovora o radu na mjesto direktora.

“Ovom odlukom se nekome priznaje svojstvo, a time i visina ličnog dohotka i to za period za koji nije imao zaključen Ugovor o radu i omogućuje retroaktivna primjena Ugovora o radu što je u suprotnosti sa zakonom”, rekao je Piperović.

Bonus video: