Pet gradova konkurišu za OI 2024.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zaključio je listu kandidata za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. Na njoj se nalazi pet gradova: Los Anđeles (SAD), Hamburg (Njemačka), Pariz (Francuska), Rim (Italija) i Budimpešta (Mađarska)
1 komentar(a)
Tomas Bah, Foto: Beta/AP
Tomas Bah, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.09.2015. 08:45h

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) zaključio je listu kandidata za domaćina Olimpijskih igara 2024. godine. Na njoj se nalazi pet gradova: Los Anđeles (SAD), Hamburg (Njemačka), Pariz (Francuska), Rim (Italija) i Budimpešta (Mađarska).

"MOK čestita na kanditaurama pet sjajnih gradova, i drago nam je da su svi oni pratili olimpijski program. Očekujemo uzbudljivu borbi i fer nadmetanje među konkurentima. Pred kandidatima je period u kojem moraju demonstrirati veliku kreativnost", naglasio je predsjednik MOK-a, Tomas Bah.

Od kandidature je odustao Toronto (Kanada, Britanska Kolumbija), jer su gradske vlasti odlučile da umjesto u kandidaturu novac potroše za druge projekte.

Problem Hamburgu može da bude kandidatura Njemačke za Evropsko prvenstvo u fudbalu 2024.

"Njemačka može da organizuje na pravi način oba takmičenja, tim prije jer je između njih nekoliko nedjelja pauze. Zato ovi događaji ne mogu uticati jedan na drugi, a u organizatorske sposbnosti Njemaca valjda niko ne sumnja", naglasio je Bah.

Bonus video: