SUĐENJE UHAPŠENIMA U AKCIJI "MARTA"

"Ima li ođe pravde, našli im drogu, a puštili ih"

"Ovaj auto što treba da stigne je kao porše, probao sam ga. Đeca kažu da je prvi crtani odličan. Drugi je solidan”...
237 pregleda 9 komentar(a)
akcija Marta, Foto: Arhiva Vijesti
akcija Marta, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 16.09.2015. 12:31h

Usudnici podgoričkog Višeg suda juče su preslušani šifrovani telefonski razgovori, koje je dio uhapšenih u akciji "Marta" zbog šverca droge, vodio sa nepoznatim osobama.

U jednom od razgovora, okrivljeni Miroslav Milić pita sagovornika: “Što to Mijo jedno priča, a drugo radi”, a ovaj mu odgovara:

"Ne znam brate, sad ću ga zvati da ga pitam i da mu j... mater. Ako ćemo da se igramo prljavih igara, ja sam za to stručnjak. No, samo mi treba tvoje zeleno svijetlo“.

Preslušan je i razgovor između Maje i Miroslava Milića... Maja mu govori: “Ona tri metra iz kuhinje, hoću li uzeti da pomiješam sa ovim novim? Odluči se brate, čas oćeš da pomiješam, čas nećeš... Ja bih ovako, a ti kako 'oćeš, ti si uvijek najpametniji”.

U jednoj komunikaciji Miroslav se obraća sudu nepoznatoj osobi: “E, sad gledam na 'Vijesti' i smijem se. U kakvoj zemlji mi živimo. Puštili su onoga Škerovića i sina mu. A znaš li od koga ti je to sve krenulo? Nećeš vjerovati. Od Veljka Bulatovića. Ima li pravde ođe, brate... Našli grdilo droge, municije, puške, pištolje, a sudija ih puštio da se brane sa slobode”.

Drugi glas se nadovezuje: “Čuo sam ja da su oni nešto zajedno petljali, da mu je ovaj dao pare za stovarište, jer ovaj nije imao gaća na g..ci“.

Pred Specijalnim vijećem sutkinje Vesne Pean, pročitan je i dio sms komunikacije optuženih.

U porukama, između ostalog, piše: "Ovaj auto što treba da stigne je kao porše, probao sam ga. Đeca kažu da je prvi crtani odličan. Drugi je solidan, ali nije kao ovaj. Za ovim je totalna pomama”...

Prema optužnici tužiteljke Suzane Milić, zbog šverca droge optuženi su Miroslav Ž. Milić, njegov brat Momčilo, Simo G. Đurović, Ivan B. Novaković, Rajko M. Radanović, Emina F. Milić, Marica B. Milić, Maja D. Milić, Mefit F. Serdarević, Vladimir V. Radović, Radovan L. Mujović, Radosav M. Vukčević, Miodrag B. Bulatović, Veljko V. Kovačević, Nikola P. Mićunović, Slobodan Lj. Bulajić, Vidak T. Ramović, Dejan R. Pavićević, Igor M. Marinović i Dejan S. Rašković.