Tužilaštvo tereti direktora Pink M: Optužen da je lažno prijavio

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pokrenuo je krivični postupak protiv njega nakon što su iz televizije Pink M danima saopštavali da su od konkretnih osoba iz te državne institucije procurile informacije o nedavnom hapšenju budvanskih funkcionera
167 pregleda 6 komentar(a)
Goran Radenović, Foto: Boris Pejović
Goran Radenović, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.09.2015. 13:35h

Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnijelo je optužni predlog zbog lažnog prijavljivanja protiv direktora televizije Pink M Gorana Radenovića, saznaju “Vijesti”.

Radenović je prije desetak dana saslušan u tužilaštvu.

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pokrenuo je krivični postupak protiv njega nakon što su iz televizije Pink M danima saopštavali da su od konkretnih osoba iz te državne institucije procurile informacije o nedavnom hapšenju budvanskih funkcionera.

Katnić je ranije rekao da se plasiranjem takvih informacija skreće pažnja sa odlučnosti tužilaštva da se izbori sa svim vidovima kriminala.

“Tužilaštvo je posljednja institucija kojoj bi išlo u prilog da povjerljive informacije dostavlja medijima i time ugrozi postupak koji je samo iniciralo", kazao je ranije Katnić.

Novinari “Vijesti” bili su na licu mjesta prilikom hapšenja nekoliko Budvana osumnjičenih za višemilionske malverzacije, provjeravajući glasine koje su prethodno stigle i do drugih redakcija, uključujući “Informer” i TV Prvu. Iako to ni na jedan način nije ugrozilo istragu, medijima bliskim režimu danima je glavna tema bila odakle “Vijestima” ta informacija, zanemarujući činjenicu da se osumnjičeni terete da su državu oštetili za oko 10 miliona eura. Specijalno tužilaštvo vodi izviđaj o navodnom curenju informacija, tokom kojeg je saslušano više novinara i urednika više medija.

Radenović je prije desetak dana u tužilaštvo došao u pratnji advokata Vladana Bojića.

Bojić je i advokat jednog od Budvana osumnjičenog u aferi. Za lažno prijavljivanje konkretne osobe za krivično djelo, zaprijećena je zatvorska kazna od tri mjeseca do tri godine zatvora, a ako je lažno prijavljeno krivično djelo koje nije počinjeno, može se izreći novčana kazna ili zatvor do jedne godine.

Bonus video: