Viši sud: Lazareviću potvrđena presuda

Rabrenović je, tokom izricanja presude, saopštila da sud nije prihvatio navode odbrane da je Lazarević morao da baci baklju na teren, da ne bi povrijedila prisutne
107 pregleda 7 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2015. 11:13h

Viši sud u Podgorici potvrdio je presudu podgoričkog Osnovnog suda kojom je Luka Lazarević osuđen na tri i po mjeseca zatvora i 750 eura novčane kazne, jer je na fudbalskoj utakmici, bakljom u glavu pogodio golmana ruske reprezentacije Igora Akinfejeva.

Time je prvostepena presuda sutkinje Nade Rabrenović postala pravosnažna.

Na presudu su se žalili Lazarevićev branilac, advokat Pavle Radonjić i tužilaštvo, ali Viši sud smatra da su obje žalbe neosnovane.

Tužilaštvo je tražilo veću kaznu za okrivljenog, dok je njegov branilac smatrao da kazna treba da bude blaža.

Rabrenović je, tokom izricanja presude, saopštila da sud nije prihvatio navode odbrane da je Lazarević morao da baci baklju na teren, da ne bi povrijedila prisutne.

“Na snimku se vidi da su i drugi držali upaljene baklje i da su im izgorjele u rukama, nakon čega su ih bacili u neposrednoj blizini”, navela je Rabrenović.

Ona je tada rekla i da mu je ublažila zatvorsku kaznu ispod zakonskog minimuma, cijeneći olakšavajuće okolnosti: da nije ranije osuđivan, da je mlad, da se sam javio policiji, da je priznao...

On je osuđen za nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, u sticaju sa krivičnim djelom laka tjelesna povreda.

Za krivično djelo nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi ili javnom skupu predviđena je zatvorska kazna od šest mjeseci do pet godina i novčana kazna, dok je za nanošenje lake tjelesne povrede zaprijećena zatvorska kazna do tri godine.

U optužnom predlogu piše da je Lazarević 27. marta u 20 sati i 46 minuta, na gradskom stadionu pod Goricom, sa sjeverne tribine bacio na fudbalski teren zapaljenu baklju u pravcu golmana reprezentacije

Rusije i pogodio ga u predjelu vrata, čime mu je nanio laku tjelesnu povredu, u vidu opekotine prvog stepena.

Galerija

Bonus video: