Besplatan kurs šaha u Mol of Montenegru

57 pregleda 0 komentar(a)
Kurs šaha, Foto: Dijagonale
Kurs šaha, Foto: Dijagonale
Ažurirano: 15.09.2015. 10:30h

Šahovski klub "Dijagonale" i šoping centar Mol of Montenegro organizuju besplatan kurs šaha, koji će se odvijati svake srijede u septembra.

Prvi čas će se održati sjutra (16. septembra), sa početkom u 19 časova, na drugom spratu Mola, saopštio je organizator.

"Pozivamo sve mališane, a i one malo starije da se upoznaju sa osnovama ove drevne igre, izuzetno korisne za razvoj ličnosti i intelektualnih sposobnosti pojedinca...Učenje i praktikovanje šahovske vještine podstiče kreativnost, jača samopouzdanje i utiče na sposobnosti planiranja i donošenja odluka. Radovan Perković, prvokategornik u šahu će uvesti sve zainteresovane posjetioce, u tajne šahovskog umijeća", navodi se u saopštenju.

Inače, "Dijagonale" od početka septembra vrši upis novih polaznika škole šaha, a nastava sa prijavljenima će početi 1. oktobra. Časovi za ranije polaznike počela je 1. septembra.

"Škola je pokrenuta u saradnji sa KIC ’’Budo Tomović’’ u novembru 2005. godine. Pokretač i rukovodilac Škole je Radmila Milošević, majstorski kandidat i šahovski instruktor. U školi rade i ostali šahisti šahovskog kluba ’’Dijagonale’’koji se takmiči u Prvoj crnogorskoj muškoj ligi - majstorski kandidati Dragan Bulatović i Radovan Perković. Pored njih u školi dugi niz godina radi i internacionalni majstor Blažo Kalezić a ove godine gostujući predavači biće i poznati crnogorski velemajstori Nebojša Nikčević i Milan Draško".

"Za polaznike šahovske škole Dijagonale tokom godine biće organizovan i šahovski kamp koji će voditi velemajstor Mihajlo Stojanović iz Beograda . Velemajstor Stojanovic je i FIDE trener koji postiže značajne uspjehe sa šahovskim klubovima i reprezentacijama koje vodi kao i djecom koju trenira širom svijeta - od Švajcarske do Japana".

"Prostorije šahovskog kluba i škole ’’Dijagonale’’nalaze se u ulici Ivana Crnojevića br. 49 u centru Podgorice u neposrednoj blizini OŠ ’’Savo Pejanović’’. Svi zainteresovani mogu pozvati na broj telefona 069 490 279 i upisati se u školu, a više informacija o radu kluba i škole mogu pogledati na sajtu Dijagonala na adresi www.dijagonale.me", stoji u saopštenju.

Bonus video: