EKSPLODIRALI PLINSKI KANISTERi

Velika eksplozija u Donjoj Gorici uznemirila građane

242 pregleda 37 komentar(a)
Ažurirano: 15.09.2015. 00:28h

Velika eksplozija dogodila se oko ponoći u podgoričkom naselju Donja Gorica. Do eksplozije je došlo u porodičnoj kući Gorana Mugoše, vlasnika firme "Dado commerce". Prvi podaci govore da su eksplodirali veliki plinski kanisteri, koji su se nalazili u podrumu kuće. Mugoša je plin koristio za grijanje.

"Prije dva, tri dana sam osjetio miris plina. Nalazio sam se u jednoj od prostorija kada je puklo. Srećom niko nije povrijeđen, ali ima dosta materijalne štete", kazao je Mugoša. Na podrumu kuće nakon eksplozije mogla se vidjeti rupa prečnika oko metar i po i uništeni prozor, a i šoferšajbna automobila, koji se nalazio u dvorištu je napukla.

"Postrojenje za plin bilo je ispravno, prije desetak godina Zoran Begović (bivši pomoćnik ministra MUP-a) ga je testirao. Vjerovatno je došlo do eksplozije, jer nije održavano kako treba", rekao je Mugoša.

Policija je sinoć obavila uviđaj nakon eksplozije, koja je uznemirila mještane Donje Gorice. Inspektori provjeravaju da li je možda neko namjerno izazvao havariju plinskog postrojenja u porodičnoj kući, ili je u pitanju kvar.

Firma "Dado commerce" se bavi prevozom robe u drumskom saobraćaju, a Mugoša je vlasnik i parfimerije "Tanja".

Galerija