Pripreme kasne zbog tužbi i loših finansija

62 pregleda 0 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: Odbojkaški savez  Crne Gore
OK Budvanska rivijera, Foto: Odbojkaški savez Crne Gore
Ažurirano: 15.09.2015. 09:14h

Odbojkaši Budvanske rivijere nijesu, kako je bilo planirano, juče počeli pripreme za novu sezonu, u kojoj ih očekuje novi, zahtjevan nastup u Ligi šampiona.

"Početak priprema je odložen za nekoliko dana iz organizacionih razloga i trebalo bi u toku ove nedjelje da znamo tačan početak priprema", kratko je „Vijestima” kazao trener Budvana Slobodan Boškan, koji je proteklog vikenda boravio u Turu povodom proslave desetogodišnjice od osvajanja trofeja u Ligi šampiona sa tim francuskim klubom.

O kojim je organizacionim razlozima riječ, upitali smo sportskog direktora Budvanske rivijere Časlava Đurovića.

"Imamo određene finansijske probleme, koji su uslovili odlaganje početka priprema za nekih sedam dana. Nadamo se da ćemo početi pripreme u petak ili ponedjeljak", nije ulazio u detalje ni Đurović.

Jasno je da su hapšenja bivših čelnika lokalne uprave dobro udrmala klub, koji je u budvanskoj Opštini godinama, uz HTP Budvanska rivijera, imao glavnu finansijsku podršku.

Međutim, i nagomilani dugovi iz proteklih godina, računajući prije svega neisplaćene ugovorne obaveze prema igračima, učinili su da se najtrofejniji crnogorski odbojkaški klub, čini se, nađe u nikad težoj situaciji.

Budvane u ovom trenutku „guše” brojne tužbe bivših igrača (Falaski, Dukić, Hoho..), koje su dospjele preko Evropske odbojkaške konfederacije (CEV), a koje moraju biti izmirene ako Budvanska rivijera želi da sklopi ekipu koja će moći dostojno da predstavlja crnogorsku odbojku.

Pozicija našeg šampiona bi bila još gora, da nije čudnih pravila CEV-a, po kojima crnogorski odbojkaši ne mogu preko CEV-a da tuže klub iz matične federacije, već samo preko OSCG.

Ako ne izmire potraživanja, Budvani bi morali da igraju samo sa domaćim igračima (kojih trenutno i nemaju dovoljno, ne računajući juniore i kadete), bez stranaca Krsmanovića, Ćirovića, Ivkovića, kao i do sada jedinog pojačanja, kanadskog tehničara Sandersa (strance je moguće registrovati i tokom takmičenja, uz zeleno svjetlo iz CEV-a)...

"Trenutno smo u pregovorima sa ljudima iz CEV-a, normalno da ćemo ispuniti naše obaveze, a dinamika isplate potraživanja će zavisiti od dogovora sa CEV-om", dodao je Đurović.

Ako ne bude neočekivanog odustajanja od takmičenja, koje im ne bi išlo u prilog zbog rigoroznih kazni, Budvani će u ovogodišnjoj Ligi šampiona igrati u grupi sa aktuelnim prvakom Evrope, ruskim Zenitom, turskom Halkbankom (prvi rival, 5. novembra u Budvi) i austrijskim Hipo Tirolom.

Bonus video: