FORMULA 1

Mercedes želi prva dva mjesta u Singapuru

0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 04.04.2019. 17:48h

Direktor Mercedesa Toto Volf izjavio je danas da je ta ekipa na prošloj trci Formule 1 u Monci pokazala da nije nepobjediva, ali da će u predstojećoj trci u Singapuru oba bolida pokušati da se vrate u vrh.

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pobijedio je u prošloj trci u Monci za Veliku nagradu Italije, a njegov klupski kolega Niko Rozberg nije završio trku zbog problema sa bolidom.

To je prvi put ove sezone da jedan vozač Mercedesa nije završio trku.

"Nismo imali lak vikend u Monci. Hamilton i Rozberg su prikazali veoma dobre stvari, ali nažalost, samo jedan od njih je ostvario rezultat koji je zaslužio", rekao je Volf prenijeli su britanski mediji.

Aktuelni šampion Hamilton je prvi u generalnom plasmanu sa 252 boda, a Rozberg je drugi sa 199.

U poretku konstruktora Mercedes je ubjedljivo prvi sa 451 bodom, ispred Ferarija koji ima 270 i Vilijamsa sa 188 bodova.

"Kada smo u poziciji u kakvoj smo trenutno, očekivanja su izuzetno velika. U Monci je bilo naše prvo odustajanje u sezoni, to je pokazalo koliko smo odmakli, ali i da nismo nepobjedivi. Svaki detalj je važan i mi pokušavamo da se pobrinemo za sve. Izvući ćemo pouke iz naših neuspjeha i pokušati da oba bolida vratimo u vrh u Singapuru", rekao je Volf.

Trka za Veliku nagradu Singapura voziće se u nedjelju 20. septembra od 14 časova.