Zlatni lav za film “Izdaleka” Lorensa Vigasa

Za najbolju glumicu Festivala proglašena je Italijanka Valerija Golino za ulogu u porodičnoj drami “Za tvoju ljubav”, a za najboljeg glumca Francuz Fabris Lukini za ulogu u filmu “Hermelin”
1 komentar(a)
Lorenso Vigas, Foto: Reuters
Lorenso Vigas, Foto: Reuters
Ažurirano: 13.09.2015. 12:06h

Venecuelanski reditelj Lorenso Vigas osvojio je nagradu Zlatni lav za najbolje ostvarenje na 72. Venecijanskom filmskom festivalu, svojim filmom “Izdaleka”. Vigas je nagradu posvetio svojoj zemlji, koja prolazi kroz period političke i ekonomske nestabilnosti.

“Imamo neke probleme, ali smo veoma pozitivni. Mi smo jedan nevjerovatan narod”, izjavio je Vigas, prenosi AP.

Nagradu za najbolju režiju ostvario je, takođe, južnoamerički reditelj, Argentinac Pablo Trapero za triler “Klan” dok je nagradu žirija osvojio američki tandem Čarli Kaufman i Đuk Džonson za animirani film “Anomaliza”.

Za najbolju glumicu Festivala proglašena je Italijanka Valerija Golino za ulogu u porodičnoj drami “Za tvoju ljubav”, a za najboljeg glumca Francuz Fabris Lukini za ulogu u filmu “Hermelin”.

Za najbolji kratkometražni film u sekciji “Horizonti” proglašeno je debitantsko ostvarenje “Belladonna” Dubravke Turić, rediteljke iz Hrvatske. Najboljim dugometražnim filmom u sekciji Horizonti proglašen je “Free Indeed” reditelja Džeka Mehafija.

Bonus video: