Stanišić "odbranio" blindirani džip

Gotovo sat vremena “defender” je bio parkiran na bulevaru ispred SC “Morača”, a policija je čuvala da ga Stanišić ne odveze...
1057 pregleda 78 komentar(a)
Gile Stanišić, džip, Foto: Luka Zeković
Gile Stanišić, džip, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 13.09.2015. 06:36h

Podgorička policija bezuspješno je juče pokušala da oduzme blindirani automobil Radislava Gila Stanišića.

Policajci su oko 14 časova zaustavili to vozilo u blizini Sportskog centra “Morača”, dok je za upravljačem bio Stanišićev prijatelj Bojan Pejović.

Nakon legitimacije, inspektori su tražili od Pejovića da “defender” odvede isperd stanice policije na provjeru, što je ovaj odbio da učini, jer nadležni nijesu imali nalog.

Pejović je potom uhapšen, pa pušten nakon saslušanja.

Stanišić je prethodno uzeo ključeve od svog džipa, zaključao ga i otišao.

Gotovo sat vremena automobil je bio parkiran na bulevaru ispred SC.

Pripadnici Interventne jedinice čuvali su blindirano vozilo, dok im nije stiglo naređenje da obustave akciju.

Stanišićev advokat Branko Anđelić, rekao je “Vijestima” da je o događaju obaviješten tužilac, koji se izjasnio da u tom slučaju nema elemenata bilo kojeg krivičnog djela.

“I da policijski službenici nijesu imali nikakvog osnova za oduzimanje automobila. Zakon ne poznaje 'oduzimanje auta na provjeru', pa je jedini slijed događaja bio da dozvole Stanišiću da nastavi da vozi. Vjerujem da će izdavanje tipskih potvrda, a u cilju pravdanja nezakonitog oduzimanja vozila, postati izuzetak, a ne pravilo kao sad”, kazao je Anđelić.

On je konstatovao da akcije oduzimanja automobila i vraćanja nakon tri mjeseca postaju bespredmetne, jer, kako tvrdi, nijedna nije rezultirala pokretanjem krivičnog postupka i trajnim oduzimanjem...

“Desi se da auto vrate, pa ga oduzmu istog dana ali od druge osobe, ne znajući da je baš to vozilo prošlo sve 'zakonite' postupke provjere”, rekao je advokat.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, blindirani automobil nije slučajno zaustavljen, već u sklopu istrage protiv Ranka Radulovića.

Sagovornik “Vijesti” tvrdi da je Stanišić to vozilo kupio od kontroverznog Nikšićanina, na čiju je kompaniju navodno džip bio registrovan.

Radulović je prekjuče uhapšen zbog sumnje da se bavio zelenašenjem, ali je policija na konferenciji za javnost saopštila da je Radulović organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistva u Crnoj Gori.

Bonus video: