Radulović "pozdravio" Krivokapića i Konjevića

“Pobjeda... Raško Konjević i Ranko Krivokapić mogu samo da mi puše k....”, kazao je juče Radulović
520 pregleda 142 komentar(a)
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ranko Radulović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 12.09.2015. 06:32h

Pobjeda... Raško Konjević i Ranko Krivokapić mogu samo da mi puše k....”, kazao je juče Nikšićanin Ranko Radulović, dok su ga policajci vezanog uvodili u tužilaštvo.

Policija tvrdi da je Radulović organizator kriminalne grupe koja je pripremala ubistva u Crnoj Gori, ali su njemu lisice stavljene “samo” zbog sumnje da se bavio zelenašenjem.

Osim Radulovića, juče su uhapšeni i njegovi sugrađani Ratko Martinović (35) i Slaviša Tanjević (36). Policija je najavila da će podnijeti krivične prijave i protiv Milutina Piljevića (39) iz Nikšića i Radojice Zejaka (48).

Kontroverzni Nikšićanin tužiocu je juče rekao da mu je život ugrožen i da će izjavu o “kriminalcima iz MUP-a” dati u prisustvu svojih advokata.

Šef Odsjeka za suzbijanje opšteg kriminaliteta Saša Rakočević, nije odgovori na pitanje “Vijesti” ko je trebalo da bude ubijen i da li policija ima dokaza za te optužbe.

On je, međutim rekao da su policijske aktivnosti spriječile da do ubistava dođe.

Ispričao je da su inspektori 1. jula blizu Nikšića zaustavili taksi u kome je bio Piljević i od njega oduzeli pištolj.

Tada su, rekao je, bezuspješno pokušali da zaustave i “audi” u kojem su bili Radulović i Martinović, ali su oni pobjegli u pravcu jezera Slano.

Četiri dana kasnije policajci su pretragom tog terena pronašli paket u kojem se nalazila improvizovana eksplozivna naprava, punjena sa oko kilogram jakog eksploziva i pištolj “CZ”.

Policija tvrdi da je naprava mogla da se aktivira daljinski i vjeruju da je eskploziv iz auta izbacio Martinović.

“Eksplozivna naprava bila je povezana sa magnetom koji je pogodan za postavljanje ispod putničkog motornog vozila. Ova eksplozivna naprava imala je namjenu uništavanja vozila i žive sile, s obzirom da je bila izrazito velike razorne moći”, kazao je Rakočević.

Prije hapšenja juče, policija je u Nikšiću pretresla tri Radulovićeve kuće i kafić “Tani”, njegovu kuću Pljevljima, ali i Zejakov stambeni objekat na Žabljaku koji je Radulović koristio.

Policajci su pretresli i porodične kuće Martinovića i Piljevića.

“Izvršenim pretresima pronađena je određena količina oružja i municije koja će biti predmet vještačenja u Forenzičkom centru”, kazao je Rakočević.

Martinovića policija sumnjiči za zelenašenje i nedozvoljeno držanje oružja, a Tanjevića zbog iznude u pokušaju.

Piljevića i Zejaka sumnjiče za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Zbog vulgarnih povika ispred nikšićkog tužilaštva, policija je obavijestila tužioca koji je rekao da u tom slučaju nema krivičnog djela koje se goni po službenoj dužnosti.

Istražni sudija nikšićkog Osnovnog suda Igor Đuričković odredio je Raduloviću, Martinoviću i Tanjeviću pritvor do 30 dana.

Radulović je bivši vlasnik FK Čelik, a široj javnosti postao je poznat po aferi “Lipci”.

Njegova firma “Tani” bila je 2008. jedan od izvođača radova na dionici Lipci - Knež Laz kada su rušili brdo pored puta, a potom šut i kamenje prosipali u more.

U moru je napravljen tvrdi nasip od 6.191 kvadrata.

To se nalazilo pored lokacije koju je Radulović ranije kupio, a gdje je namjeravao da sagradi pristanište i plažu, kao i hotel, iako za sve to nije imao nijednu dozvolu.

U decembru 2009. godine Osnovni sud u Kotoru ga je, u prvostepenoj presudi, osudio za krivično djelo protivpravno zauzimanje zemljišta na tri mjeseca zatvorske kazne. Istu kaznu tada je dobio za uništenje i oštećenje prirodnog dobra u Lipcima.

Zbog žalbi i nastavka postupka došlo je da zastare i po ovoj optužnici.

U junu je bačena eksplozivna naprava na osam metara od njegovog lokala „Tani“ u Nikšiću. Radulović je tada “Vijestima” kazao da vjeruje da bomba nije bila namijenjena njemu.

On i njegova dva brata osuđeni su zbog ubistva Zorana Vilotijevića na zatvorske kazne od 15, 12 i osam godina.

Kaže da mu je život ugrožen i traži prijem kod Mila Đukanovića

“Zbog negativnog stava koji imam prema situaciji koja me prati već više mjeseci, a zbog koje sam tražio prijem kod predsjednika države i Vlade, ne želim da danas ovdje dajem izjavu iz razloga što želim da ta izjava obuhvati sve događaje koji su prethodili pritisku na mene, kao i događaj koji prati sve akcije pritiska na mene i moju porodicu, a koje su rezultat dejstva kriminalne grupe unutar MUP-a u Nikšiću, Podgorici i Herceg Novom”, izjavio je Radulović juče u tužilaštvu.

Kazao je i da će izjavu dati pred advokatima Dragoljubom Đukanovićem, Danilom Mićovićem, Zoranom Piperovićem i Igorom Vuksanovićem, koji su, kako tvrdi, upoznati sa nekim od pomenutih događaja, kao i u prisustvu specijalnog državnog tužioca i predstavnika Vlade.

“Ovo iz razloga što su aktivnosti navedenih kriminalnih grupa uperene protiv mene i život mi je ugrožen, a brinem se i za bezbjednost članova svoje porodice. Takođe su njihove aktivnosti na način i iz razloga sa kojih se sprovode uperene protiv države i njenog ustavnog poretka”, izjavio je Radulović.

Policija: Sugrađaninu dali 8.000€ na kamatu, tražili mu stan

Rakočević je juče saopštio da policija sumnjiči Radulovića i Martinovića da su Nikšićaninu B.K. u maju dali 8.000 eura na kamatu, ugovorajući za sebe “nesrazmjernu imovinsku korist kroz ugovorenu kamatnu stopu od 8 odsto na mjesečnom nivou”.

Nikšićanin nije imao novca da plaća zelenašku kamatu, Radulović i Martinović već u avgustu “dužili” su ga sa 12.000 eura.

Rakočević je kazao da je Radulović tražio od oštećenog da na njegovo ime prevede porodičnu kuću sa imanjem, vrijednu oko 150.000 eura.

Inspektori sumnjaju da je Tanjević od maja do kraja avgusta 2015. pokušavao da iznudi novac od Nikšićanina.

“Uz upotrebu fizičke sile i ozbiljne prijetnje da će napasti na život i tijelo ovog lica, od njega je pokušao da iznudi 19.000 eura”, kazao je juče Rakočević.

Njima trojici juče je nakon saslušanja u Osnovnom tužilaštvu određeno zadržavanje do 72 sata

Bonus video: