Uhapšen lopov koji je ukradenu robu prodavao preko interneta

Maksimović, koji se kod kolega u Srbiji odavno vodi kao počinilac krađa, u Sutomoru je čak ukrao i automobil Pežo 206 koji je namjeravao da proda u Valjevu. Taj auto su pronašli valjevski policajci i biće ubrzo vraćen vlasnik
252 pregleda 6 komentar(a)
ukradena roba, Foto: Facebook
ukradena roba, Foto: Facebook
Ažurirano: 11.09.2015. 12:48h

U zajedničkoj akciji barske policije sa kolegama iz Valjeva i osnovnog državnog tužioca u Baru Irene Rajković, na sutomorskoj autobuskoj stanici preksinoć je naočigled brojnih mještana i turista uhapšen srpski državljanin Dragan Maksimović (28), sa prebivalištem u Valjevu, kojem je na teret stavljeno da je u prethodnih mjesec i po dana na sutomorskoj plaži počinio dvadesetak teških krađa. Njegov plijen bili su novčanici, mobilni telefoni, fotoaparat i bankovne kartice koje je kasnije koristio.

Maksimović, koji se kod kolega u Srbiji odavno vodi kao počinilac krađa, u Sutomoru je čak ukrao i automobil Pežo 206 koji je namjeravao da proda u Valjevu. Taj auto su pronašli valjevski policajci i biće ubrzo vraćen vlasnik.

Kuriozitet je da je svu ukradenu robu reklamirao za prodaju preko svog FB profila-rekao je „Vijestima“ izvor blizak istrazi.

Prema istim navodima, Maksimović, za kojim je bila raspisana lokalna potjernica, bio je duže vrijeme praćen, međutim, izmicao je inspektorima i tužiocu jer je stalno bio u pokretu, iz Sutomora odlazio autobusom i vozom za Valjevo i u Bosnu, odakle se vraćao da nastavi „posao“. Lisice su mu stavljene na ruke kada je pokušao da još jednom pobjegne, prilikom ulaska u autobus. Kada je spazio policajce, počeo je da bježi, a prilikom hapšenja je pružio otpor.

Osnovni državni tužilac u Baru mu je odredio zadržavanje u policiji. S obzirom da su među oštećenim licima i državljani Crne Gore, njemu neće biti određen ekstradicioni pritvor, odnosno, biće mu suđeno u Crnoj Gori.

Bonus video: