Danas presuda za "Košljun": Jesu li se ugradili, ili su po zakonu radili?

Doskorašnji gradonačelnik Budve Lazar Rađenović i bivši menadžer tog grada Aleksandar Tičić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, a biznismen Vido Rađenović i bankarka Jelica Petričević za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja
6 komentar(a)
Košljun, Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Košljun, Lazar Rađenović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.09.2015. 06:06h

Sutkinja Valentina Pavličić danas će u podgoričkom Višem sudu objaviti prvostepenu presudu okrivljenima u predmetu “Košljun”.

Odluka će odgovoriti na pitanje da li je bilo malverzacija prilikom prodaje 27.000 kvadrata opštinske zemlje na brdu iznad Budve.

Doskorašnji gradonačelnik Budve Lazar Rađenović i bivši menadžer tog grada Aleksandar Tičić optuženi su za zloupotrebu službenog položaja, a biznismen Vido Rađenović i bankarka Jelica Petričević za zloupotrebu službenog položaja putem pomaganja.

Lazar Rađenović i Tičić su, tvrde iz Tužilaštva, namjestili su Vidu Rađenoviću da pobijedi na licitaciji za kupovinu zemlje na Košljunu, da to plati kreditom Prve banke za koji su garantovali opštinskim novcem i da se ta ista parcela potom po desetostruko većoj cijeni proda već obezbijeđenom kupcu - Mohamedu Rašidu.

Vido Rađenović je na jednom od suđenja između ostalog, kazao da su mu Svetozar Marović, Lazar Rađenović i nekadašnji čelnici Prve banke uništili život kada su mu tražili da, zarad njihovog kredita, založi zemlju koju je prethodno već prodao.

Optuženi su negirali krivicu.

O kompletnoj toj aferi u istrazi je detaljno pričao Vido Rađenović. On je u završnim riječima na suđenju priznao krivicu i kazao da se kaje.

Specijalna tužiteljka Lidija Vukčević na kraju suđenja konstatovala je da su se Lazar i Rađenović i Tičić, vodili isključivo ličnim a ne javnim interesima prilikom prodaje zemlje na Košljunu.