SNAŽAN EKSPLOZIV POSTAVLJEN NA VRATIMA “GRANDA”

Kamere snimile lice bombaša?

U trenutku razorne eksplozije u objektu je bio 78-godišnji Miško Bogdanović, noćni čuvar. Njemu je život spasio betonski zid...
68 pregleda 72 komentar(a)
Grand, eksplozija, Foto: Savo Prelević
Grand, eksplozija, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.09.2015. 05:29h

Četrdesetak minuta nakon što su posljednji gosti napustili podgorički “Grand”, plastični eksploziv bukvalno je raznio taj kafić, oštetio brojne automobile, okolne lokale i dio stanova...

Ipak, u trenutku razorne eksplozije u objektu je bio 78-godišnji Miško Bogdanović, zaposlen kao noćni čuvar.

Njemu je život spasio betonski zid, iza kojeg je slučajno sjeo nakon što je došao na posao... Bogdanović taj posao radi već 15 godina, od otvaranja lokala.

Prema nezvaničnim informacijama “Vijesti”, jedna od nadzornih kamera snimila je napadača kako dolazi do vrata lokala, pored njih spušta kesu u kojoj je vjerovatno bila eksplozivna naprava i odlazi.

“Kamere su najsavremenije, visoke rezolucije i na snimku se jasno vidi lik bombaša”, kazao je sagovornik “Vijesti”.

Policajci su izuzeli snimke sa nadzornih kamera, a tragovi su poslati na vještačenje u danilovgradski Forenzički centar.

Inspektori i forenzičari satima su prethodno obavljali uviđaj.

Isti izvor saopštio je novinaru da su svi zaposleni, ali i neformalni vlasnici “Granda” juče dali izjave u policiji, koju je zanimalo da li na nekoga sumnjaju i šta je mogući motiv napada.

Tragovi eskplozije

U stanu iznad “Granda” komadi razbijenog stakla pali su na ženu koja je spavala. I ona je prošla bez povreda.

Više stanara te i okolnih zgrada, kazali su juče “Vijestima” da ih je eksplozija oko 1.45 sati iza ponoći praktično izbacila iz kreveta.

Bracanović sa četvrtog sprata, kazao je da su gotovo svi stanovi djelimično oštećeni.

“Na nižim spratovima imaju više štete. U stanu iznad kafića, staklo je palo na moju prijateljicu dok je spavala. Kod njih su izvaljeni venecijaneri, ponegdje i cokl, zid... Kod nas nije strašno, nama je popucalo šest stakala”, kazao je on.

Većina stanara tog ulaza juče ujutro sređivala je haos koji je ostao iza eksplozije, čisteći ostatke razbijenih stakala i komadiće betona iz stanova i sa terasa. “To je toliko jaka eksplozija bila, da su mi se prozori i vrata otvorili. Žalosno je to što se dešava u današnje vrijeme”, kazao je jedan od stanara.

Ostatke nakon bombaškog napada čistili su iz “Granda” i okolnih poslovnih prostora. Bašta lokala oko 14 sati već je bila otvorena za goste...

“Grand” posluje pod firmom "Fendy", a prema podacima iz Centralnog registra privrednih subjekata osnivač i izvršni direktor je Željko Garić. Kao neformalni vlasnici “Granda” pominju se Ranko Ubović i Aleksandar Mijajlović.