SUĐENJE ZA UBISTVO U BARU

Doktori strahuju da bi Nikezić opet mogao da ubije

"Radi otklanjanja ove opasnosti, potrebno je obavezno psihijatrijsko liječenje..."
61 pregleda 0 komentar(a)
Adžija Nikezić, Foto: Anto Baković
Adžija Nikezić, Foto: Anto Baković
Ažurirano: 10.09.2015. 08:09h

Komisija ljekara vještaka medicinske struke konstatovala je u nalazu da je Adžija O. Nikezić (81) iz Bara neuračunljiv i da bi trebalo da se odredi  psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi. 

To je juče saopšteno u nastavku suđenja Nikeziću, optuženom za ubistvo prijatelja Adema Skurića (74) u naselju Velika Gorana kod Bara.

Psihijatrijsko posmatranje okrivljenoga povjereno je komisiji ljekara vještaka -  neuropsihijatru Stanku Miliću, psihijatru Željku Goluboviću  i psihijatru Branki Stepanović- Ilić.

"Promjene u ponašanju okrivljenog datiraju više godina unazad, a njegovo ponašanje u odnosu na svoju i familiju oštećenog, uzrokovano je sumanutim idejama... Radi se o nerealnom doživljaju odnosa. Imajući u vidu njegovo psihološko stanje sa sumanutim idejama usmjereno prema članovima šire familije, postoji ozbiljna opasnost od ponavljanja težeg krivičnog djela. Radi otklanjanja ove opasnosti, potrebno je obavezno psihijatrijsko liječenje i čuvanje u zdravstvenoj ustanovi", kazao je Milić.

Objasnio je da je tim vještaka obavio medicinsko posmatranje u psihološkoj klinici i da su i ostale njegove kolege  imale isto mišljenje...

Predsjednik krivičnog vijeća sudija Vladimir Novović, za 14. oktobra zakazao je završnu riječ stranaka u tom postupku.

Prema navodima optužnice tužiteljke Maje Jovanović, okrivljeni je 19. decembra 2014. iz lovačke puške, a sa umišljajem ubio Adema Skurića u naselju Velika Gorana kod Bara.

Ubijeni je tast njegovog sina.

Preporučujemo za Vas