Podgorica: Zaplijenjeno osam stabljika marihuane, uhapšena jedna osoba

Osumnjičeni predat na dalju nadležnost Zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici uz krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga
5 komentar(a)
kanabis, marihuana, Foto: Shutterstock
kanabis, marihuana, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 09.09.2015. 14:55h

Podgorička policija zaplijenila je juče osam stabljika marihuane i uhapsila B.M. (32) iz Podgorice.

"Službenici Grupe za suzbijanje droge Podgorica i službenici CB Podgorica su, u saradnji i po nalogu zamjenika Višeg državnog tužioca a postupajući po naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici, u naselju Konik u Podgorici pretresli kuće i pomoćne prostorija koje koristi osumnjičeni B.M. Pretresom je pronađeno i zaplijenjeno osam stabljika marihuane veličine od 1 do 2 metra. Kriminalističkom obradom došlo se do sumnje da se osumnjičeni B.M. u dužem vremenskom periodu bavio proizvodnjom i stavljanjem u promet ove opojne droge, na način što je nabavljao sjeme ove biljke i zatim ga sadio na imanju. Nakon što bi biljka bila spremna za branje, osumnjičeni je, sumnja se, vršio branje i sušenje, a potom drogu stavljao u promet", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je osumnjičeni predat na dalju nadležnost Zamjeniku višeg državnog tužioca u Podgorici uz krivičnu prijavu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Zaplijenjene stabljike marihuane će biti upućene Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: