“Ledeno srce” za kraj manifetacije “Za djecu je dobro pozorište”

Mali Novljani i turisti uzrasta od 3 do 15 godina mogli su da vide devet predstava koje je pogledalo preko hiljadu djece, pri čemu su one na otvorenom bile znatno bolje posjećene
98 pregleda 0 komentar(a)
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 09.09.2015. 14:24h

Manifestacija „Za djecu je dobro pozorište“, koja je počela 6. jula, završava se sjutra, predstavom “Ledeno srce” Pozorišta lutaka Mostar u 13 sati u Dvorani Park u Herceg Novom.

Ta predstava večeras otvara četvrti Međunarodni festival lutkarstva u podgoričkom KIC-u Budo Tomović, “Ledeno srce” je saga o usponu i padu čovjeka, parabola o iskušenju, grijehu i pokajanju, priča o odabiru životnog puta. To je mistična melodrama o moći ljubavi, kajanja i praštanja.

U okviru ljetne pozorišne manifestacije koju četvrtu godinu zaredom organizuje Javna ustanova kulture Herceg fest, mali Novljani i turisti uzrasta od 3 do 15 godina mogli su da vide devet predstava koje je pogledalo preko hiljadu djece, pri čemu su one na otvorenom bile znatno bolje posjećene, saopštila je organizatorka pozorišnog i muzičkog programa u Herceg festu Milina Kovačević.

U Herceg Novom su sa po dvije predstave gostovali Dječije pozorište Subotica i beogradsko Pozorištance Bubamara, sa po jednom Teatar 91 iz Aleksinca, Centar za kulturu Tivat, Festival pozorišta za djecu Kotor, a sjutra dolazi i Pozorište lutaka iz Mostara. Hercegnovsko pozorište izvelo je “Malog princa” i dva puta predstavu “Hilperik, strašni razbojnik”.

Program je preselektovan kroz Kotorski festival pozorišta za djecu i Festival lutkarskog pozorišta u Podgorici, čime se nastavlja saradnja sa festivalima u okolini. Opština Herceg Novi je i ove godine podržala program, kao i gradska Turistička organizacija zahvaljujući kojoj se realizuje sjutrašnja predstava, istakla je Kovačević.

Bonus video: