Eksplozivom na vozilo službenika ZIKS-a, na Koniku u dvorištu kuće bačena bomba

333 pregleda 3 komentar(a)
auto, požar, Foto: Shutterstock
auto, požar, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 06.11.2018. 13:44h

U eksploziji, koja se jutros oko 2.30 časova dogodina u mjestu Stologlav, kod Danilovgrada, oštećeno je vozilo službenika ZIKS-a R.Z.

Kako je saopšteno iz iz Vrhovnog državnog tužilaštva, od eksplozije su oštećeni i prozori stana R.Z.

"Službenici OB Danilovgrad, tokom noći 06.11.2018.godine u 02.30 časova, obavijestili su državnog tužioca Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici da je u mjestu Stologlav bb, opština Danilovgrad, došlo do aktiviranja eksplozivne naprave na putničkom vozilu marke "VW Passat", vlasništvo oštećenog R. Z., službenika ZIKS-a. Utvrđeno je da su oštećena još dva putnička vozila koja su se nalazila u blizini. Sa lica mjesta izuzeti su tragovi, koji će biti predmet odgovarajućih vještačenja", navodi se u saopštenju.

Sinoć je i u podgoričkom nasilju Konik aktivirana ručna bomba, u dvorištu porodične kuće H. T.

"Dežurni tužilac je izašao na lice mjesta i u prisustvu ekipe za uviđaje Kriminalističke tehnike i vještaka za PEH izvršio uviđaj. Na licu mjesta je konstatovano da je došlo do oštećenja putničkog vozila marke "mercedes" vlasništvo oštećenog, te stakla na kući. Kriminalistički tehničar je tom prilikom sa lica mjesta izuzeo tragove, koji će biti predmet odgovarajućih vještačenja", navodi se u saopštenju.

U oba slučaja, kako se dodaje, tužilac je policiji dao naloge da prikupljaju dokaze u cilju utvrđivanja identiteta izvršilaca i svih činjenica važnih za krivično gonjenje.

Bonus video: