Tužiteljka: Ajkunić nije ubila u samoodbrani

Prema navodima optužnice, Ajkunićeva je 7. marta 2013. godine s umišljajem usmrtila Radomira Pavićevića
202 pregleda 0 komentar(a)
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Selma Ajkunić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.09.2015. 13:38h

Završeno je suđenje Selmi Ajkunić, optuženoj za ubistvo Radomira Pavićevića (70) u Baru, a predsjedica krivičnog vijeća sutkinja Suzana Mugoša presudu će objaviti 16. septembra.

Zamjenica višeg državnog tužioca Lepa Medenica u završnoj riječi kazala da je opovrgnuta odbrana okrivljene - da ju je Pavićević napao.

"Nakon izjašnjenja vještaka medicinske struke dr Nemanje Radojevića, dodatno je opovrgnuta odbrana okrivljene da je Pavićević seksualno zlostavljao. Izvršila je krivično djelo ubistvo, pa sudu predlažem da izreknete zatvorsku kaznu”, kazala je tužiteljka.

Branilac okrivljene, advokat Mirko Bogićević kazao je, međutim, da su potvrđeni navodi optužene - da je ubistvo počinila u samoodbrani.

"Ona može biti odgovorna samo za krivično djelo - teška tjelesna povreda kvalifikovana smrću učinjena na mah”, ocijenio je advokat.

Ajkunićeva je u odbrani rekla da se ne osjeća krivom, jer se "morala braniti, jer je čovjek krenuo seksualno da me zlostavlja".

Prema navodima optužnice, Ajkunićeva je 7. marta 2013. godine s umišljajem usmrtila Pavićevića.

Optužena mu je, kako piše, zadala dva uboda nožem - u leđa i lijevu ruku, a Pavićević je preminuo usljed iskrvavljenja.

Ajkunićeva se tereti da je počinila krivično djelo - ubistvo ( člana 143), za koji je propisana kazna od pet do 15 godina zatvora.

Bonus video: