Šundić početkom mjeseca podmetnuo i požar u dvorištu Vukovića?

Službenici Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje terorizma i PEH-a CB Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju ova dva događaja – podmetanja požara i aktiviranja eksplozivne naprave, juče identifikovali i lišili slobode Šundića
238 pregleda 0 komentar(a)
Vasilije Šundić, Foto: Zoran Đurić
Vasilije Šundić, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 07.09.2015. 15:54h

Vasilije Šundić (20) iz Podgorice, koji je juče uhapšen zbog sumnje da je u nedjelju veče oko 21 sat bacio dinamit na kuću porodice Vuković u podgoričkom naselju Tološi, početkom mjeseca je, kako se sumnja, u dvorištu kuće te porodice podmetnuo požar, saopšteno je iz Uprave policije.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da je osumnjičeni V.Š. juče oko 21.00 čas postavio i aktivirao improvizovanu eksplozivnu napravu u dvorištu porodične kuće V.V. Od jačine detonacije su nastala oštećenja na prozorima, fasadi i u dvorištu kuće. Početkom mjeseca, 05. septembra, osumnjičeni V.Š je, kako se sumnja, podmetnuo požar u dvorištu i na krovu porodične kuće V.V. koristeći zapaljivu tečnost – benzin. Od dejstva požara nastala je manja materijalna šteta”, navodi se u saopštenju Uprave policije.

O događajima je, kako je saopšteno, obaviješten zamjenik Osnovnog državnog tužioca u Podgorici.

U oba slučaja je na licu mjesta izvršen uviđaj, a izuzeti tragovi upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja.

Službenici Jedinice kriminalističke policije za suzbijanje terorizma i PEH-a CB Podgorica su, preduzimajući mjere i radnje na rasvjetljavanju ova dva događaja – podmetanja požara i aktiviranja eksplozivne naprave, juče identifikovali i lišili slobode Vasilija Šundića.

Zbog postojanja osnova sumnje da je počinio produženo krivično djelo izazivanje opšte opasnosti, Šundić je uz krivičnu prijavu priveden na dalju nadležnost zamjeniku Osnovnog državnog tužioca u Podgorici, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: