FIAT 2015: „Njegoš i ja” u bazenu SC „Morača”

U okviru likovnog programa od večeras će biti predstavljene instalacije “Uljeb” Suzane Pajović
0 komentar(a)
Njegoš i ja (novina)
Njegoš i ja (novina)
Ažurirano: 07.09.2015. 05:55h

Festival internacionalnog alternativnog teatra večeras nastavlja predstava “Njegoš i ja” koja će biti izvedena u bazenu SC “Morača“ u 21 sat. Predstava je nastala u produkciji Crnogorskog narodnog pozorišta i KotorArta, koncept i režiju potpisuje Paolo Mađeli. U predstavi igraju Karmen Bardak, Aleksandar Radulović, Paolo Mađeli, Maja Pelević i Ljupčo Konstantinov.

U okviru segmenta Uličnog teatra, podgoričkoj publici će se večeras od 18 sati na Rimskom trgu predstaviti internacionalna trupa “Globus Hystericus” sa komadom “Put za Tadam”. Riječ je o originalnom djelu uličnog teatra, koje čine četiri iskusna pozorišna izvođača koji trenutno žive i stvaraju u Sloveniji. Zajednički kreativni put započeli su stvarajući originalne studije o uličnom teatru, igrajući u ograničenom prostoru na scenama od 1x1 metra zvanim “tréteaux”. Inspirisani pedagogijom Žaka Lekoka, kao i tradicijom uličnog teatra “commedia dell’ arte”, stvorili su predstavu “Put za Tadam” - uzbudljivu avanturu i jedinstveno iskustvo uličnog teatra, kombinujući stilove fizičkog teatra, komedije, klovnovske igre i pantomime.

U okviru likovnog programa Montenegro Art Gerile, podgorička publika imaće priliku da od večeras vidi instalacije Suzane Pajović “Uljeb“ i to na više lokacija Glavnog grada. Instalacije će biti postavljene u Crnogorskom narodnom pozorištu, Kuslevovoj kući i KIC-u “Budo Tomović“, do kraja festivala. U Kuslevovoj kući, u okviru muzičkog programa, nastupiće Dj Jugo od 23 sata.

FIAT ove godine slavi 30 godina trajanja, organizuje se pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture Crne Gore, Glavnog grada Podgorica i generalnog sponzora Crnogorskog Telekoma. Svi program ovogodišnjeg FIAT-a su besplatni, a ulaznice je moguće rezervisati i preuzeti na biletarnici CNP-a i KIC-a ”Budo Tomović”.

Bonus video: