Hamilton krenuo sa izduvanim gumama, ali je prošao bez kazne

Crni Biser je imao ogromnu prednost nad Sebastijanom Fetelom, ali su stjuardi otkrili da je prije početka trke zadnja lijeva guma na bolidu Britanca bila malo izduvana
0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 06.09.2015. 16:37h

Gledaoci kraj malih ekrana su bili u čudu kada su iz boksa Mercedesa poručili Luisu Hamiltonu da vozi najbrže što može u završnici trke za Veliku nagradu Italije.

Crni Biser je imao ogromnu prednost nad Sebastijanom Fetelom, ali su stjuardi otkrili da je prije početka trke zadnja lijeva guma na bolidu Britanca bila malo izduvana.

U Mercedesu su se spremili na vremensku kaznu, zbog čega su tjerali šampiona da pritisne gas "do daske".

Od sankcija, ipak, nije bilo ništa i 40. pobjeda Hamiltona u karijeri je potvrđena.

Stjuardi su, naime, odlučili da ne gone Mercedes, iako su oba bolida imala niži pritisak u pneumaticima nego što je odredio Pireli.

Naime, gume moraju da budu naduvane na minimum 19,5 PSI (funte po kvadratnom inču). Hamiltonova je bila 0,3 niža od dozvoljene, a Rozbergova 1,1.

"Nakon razgovora sa tehničkim delegatom, predstavnikom tima i Pirelijevim inženjerom, stjuardi su zaključili da je pritisak u gumama bio na minimumu koji zahtijeva Pireli kada su stavljene na bolide", stoju u saopštenju na sajtu FIA.

Bonus video: