Nikšićka policija podnijela krivičnu prijavu protiv bezbjednosno interesantnog lica

187 pregleda 0 komentar(a)
Pištolj, Foto: Shutterstock
Pištolj, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 23.11.2018. 14:36h

Nikšićka policija je nakon dobijenih nalaza vještačenja iz Forenzičkog centra, u odnosu na odbačni pištolj koji je pronađen u avgustu 2018. godine, državnom tužiocu u VDT u Podgorici podnijela krivičnu prijavu protiv bezbjednosno interesantnog lica J.P. (30) zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija, saopšteno je danas iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je nikšićka policija 26. avgusta 2018. godine, kontrolisala bezbjednosno interesantna lica J.P, N.B, M.N, M.L, B.S. i M.D. kojom prilikom su u neposrednoj blizini pronašli odbačeni pištolj Crvena Zastava cal. 7.65 mm sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka.

"Takođe, nikšićka policija je pretresom prostorija koje koristi J.P, 10. septembra 2018. godine, pronašla i oduzela eksploziv, oružje, municiju, uređaj za praćenje i ostala sredstva namijenjena za izvršenje teških krivičnih djela. Policija intenzivno traga za J.P. koji se nalazi u bjekstvu", zaključuje se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video: