Ubistvo psa da se ne zataška

Labradora je prije nekoliko dana za sada nepoznata osoba hladnokrvno ubila, sa najmanje tri metka ispaljena iz pištolja
125 pregleda 22 komentar(a)
ubijeni pas Gorica, Foto: NVO Prijatelji Životinja
ubijeni pas Gorica, Foto: NVO Prijatelji Životinja
Ažurirano: 06.09.2015. 10:05h

Iz nevladine organizacije “Prijatelji Životinja - Podgorica” zatražili su juče od policije i tužilaštva da saopšte šta su učinili povodom slučaja ubistva labradora Grofa na podgoričkom brdu Gorica.

Labradora je prije nekoliko dana za sada nepoznata osoba hladnokrvno ubila, sa najmanje tri metka ispaljena iz pištolja.

Nakon tog događaja pojavio se svjedok, koji je policiji dao podatak da iz ubistva stoji bivši policajac.

“Od tog događaja je prošlo već pet dana, počinilac je brzo identifikovan zahvaljujući svjedocima, a iz policije nam je rečeno da je sada sve na tužilaštvu. Obaviješteni smo da je ovaj slučaj dodijeljen tužiteljki Romini Vlahović. Međutim, iz tužilaštva već nekoliko dana niko ne može da dobije nikakvu informaciju u vezi s ovim slučajem”, rekao je Dragoje Vlahović ispred NVO “Prijatelji životinja Podgorica”.

Dodao je da bi tužilaštvo trebalo da se oglasi jer se radi o slučaju koji sadrži niz teških krivičnih djela, a koji je privukao veliku pažnju javnosti.

“Našem udruženju se svakodnevno javlja veliki broj građana, koji se interesuju dokle se došlo sa ovim slučajem, a mi nažalost ne možemo da im damo nikakvu informaciju, s obzirom na to da se iz tužilaštva niko ne oglašava. Osoba koja je izvršila ovo teško krivično djelo je bivši policajac, čovjek koji vjerovatno ima veze u policiji i tužilaštvu, pa se plašimo da se zbog toga ovaj slučaj ne zataškava, kako bi na kraju javnost zaboravila za događaj, a izvršilac bio oslobođen odgovornosti”, kazao je Vlahović.

On je pitao i nadležne opštinske službe da li će poslije ovoga nemilog događaja konačno uvesti kontrolu u glavnom gradu, kako bi se kažnjavali nesavjesni vlasnici i kako se ne bi svakodnevno kršio zakon o zaštiti životinja.

“Oni takođe snose dio odgovornosti za ovakve slučajeve, jer nisu reagovali, makar i preventivno, kako bi zakon bio sprovođen. Mnogo puta smo ih upozoravali da treba da se oformi tim komunalnih policajaca, koji bi kontrolisali vlasnike pasa dok su u šetnji po javnim površinama. Svjedoci smo svakodnevno da se psi šetaju bez povoca i korpe, da ih šetaju djeca mlađa od 16 godina, tako da ima mnogo razloga za intervenciju komunalnih službi”, kazao je Vlahović. Istakao je da bi se sa druge strane od plaćanja kazni i te kako mogao popuniti budžet opštine.

Bonus video: