Suđenje zbog šverca heroina: Išli na Žabljak da se vide sa prijateljem

Kuzminac, Vuleta i Anastasijević optuženi su da su 27. marta ove godine iz Srbije u Crnu Goru radi prodaje unijeli 450,30 grama heroina
517 pregleda 2 komentar(a)
Aleksandar Anastasijević, Foto: Jadranka Ćetković
Aleksandar Anastasijević, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 05.09.2015. 08:04h

Državljani Srbije Dejan Kuzminac (32), Aleksandar Anastasijević (34) iz Sremske Mitrovice nisu željeli da iznose odbranu na optužbe da su švercovali 450,30 grama heroina.

Oni su to izjavili juče u Višem sudu u Bijelom Polju tvrdeći da nisu počinili djelo koje im se stavlja na teret, dok je njihov sugrađanin Aleksandar Vuleta (35) iznio odbranu.

Vuleta je ispričao da ga je Kuzminac, nakon što su se slučajno sreli u jednom kafiću zamolio da mu pravi društvo na putu do Crne Gore i nazad, jer je namjeravao “da vidi” jednog prijatelja na Žabljaku.

Kazao je da je pristao jer je sa njim išao u školu, ali i zbog toga što je Kuzminac u saobraćajnoj nezgodi ostao bez noge.

“Tih dana ionako nisam imao posla. I na jednoj i drugoj strani granice su nas pretresali, a kad smo stigli do Žabljaka Kuzminac je izišao iz automobila i na kratko stao sa tim svojim prijateljem, dok smo ja i Anastasijević ostali u automobilu”, ispričao je Vuleta.

Istakao je da ih je po povratku kući, poslije mjesta Krstac kod Mojkovca zaustavila policija u civilima, pretresla i uhapsila.

Kuzminac, Vuleta i Anastasijević optuženi su da su 27. marta ove godine iz Srbije u Crnu Goru radi prodaje unijeli 450,30 grama heroina.

Drogu su, prema optužnici, kod graničnog prelaza Ranča, kod Pljevalja, prenijeli “mercedesom”, registarskih oznaka BG 802 ĐB.

Policija je tada lišila slobode i Kuzminca i Vuletu, koji su pokušali da pobjegnu.

Bonus video: