Janković negirao da je pretukao i nasilno ubacio djevojku u auto

Odgovarajući na pitanje suda, Janković rekao da se djevojka možda povrijedila kad je izašla iz kola jer je nije tukao
441 pregleda 72 komentar(a)
Vladimir janković, Foto: Facebook
Vladimir janković, Foto: Facebook
Ažurirano: 04.09.2015. 19:30h

Podgoričanin Vladimir Janković (25) negirao je juče da je svoju bivšu djevojku J.O. nasilno ubacio u vozilo i pretukao.

On je podgoričkom osnovnom sudu kazao da nije bilo nikakvog nasilja, već da su se samo malo provozali i posvađali u kolima.

Djevojka je na suđenju djelimično promijenila iskaz koji je dala kod tužioca, navodeći da je samovoljno ušla u vozilo i da ne želi da se pridruži krivičnom gonjenju protiv Jankovića. Njemu se sudi za nasilničko ponašanje i kidnapovanje.

U odbrani, Janković je istakao da je sa djevojkom izlazio devet godina, da ju je sreo u gradu nakon što su raskinuli i došao do njene zgrade da popričaju.

“Ona je sama ušla u vozilo, provozali smo se, meni je u jednom trenutku dozlogrdila njena priča kako ona mene stalno viđa sa nekim kur..ma, pa nisam htio da je vozim kući, nego sam je ostavio na putu”, naveo je Janković. Na pitanje suda odakle joj povrede, on je rekao da se ona možda povrijedila kad je izašla iz kola, jer je on nije tukao.

Djevojka je ispričala da je odbila da uđe u vozilo, ali je on izašao iz auta i tražio od nje da uđe...

“Ja sam ušla, posvađali smo se, ja sam ispala iz vozila, ne znam kako i počela da trčim ka taksiju, taksista je odbio da me vozi, on me onda ošamario, povraćala sam i izgubila svijest i voljela bih da čujem zbog čega je to uradio”, navela je.

Sudija je tražio od nje da objasni zašto sada tvrdi da je samovoljno ušla u vozilo kada je kod tužioca rekla da ju je prisilio, da je povukao za kosu, uzeo joj mobilni, ugurao je u kola i zaključao vrata... Ona je rekla da se više i ne sjeća, jer je pod velikim stresom i da samo želi da se ovo završi, da mogu normalno da se pozdrave kada se sretnu na ulici.

“Sad se ne bojim i vjerujem da neće više nikad napraviti nešto slično”, navela je ona.

Prema optužnom predlogu, on je kolima presreo bivšu djevojku, uhvatio je za kosu i ubacio je u auto pa joj je pesnicom zadao više udaraca u predjelu glave... Nastavio je da vozi u pravcu podgoričkog naselja Zabjelo, ali je djevojka nekako uspjela da otvori vrata i iskoči iz vozila.

Dalje se navodi da je djevojka potrčala ka obližnjem taksi vozilu pokušavajući da se spase, ali da je taksista odbio da je poveze, nakon čega je Janković došao do nje i uhvatio je za ruke i ponovo ubacio u auto, gdje joj je opet zadao više udaraca pesnicama, usljed čega je izgubila svijest, pa ju je nakon toga izbacio na ulicu.

Njemu se u podgoričkom Osnovnom sudu sudi i za nasilničko ponašanje nad izvršnim direktorom NLB Banke Slovencem Robertom Kleindienstom.

On je i ranije osuđivan za nasilničko ponašanje, ali i za nedozvoljeno držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Bonus video: