Kotor: Policija oduzela dvije puške, pištolj, municiju...

107 pregleda 4 komentar(a)
Kotor, Foto: Shutterstock
Kotor, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 04.09.2015. 16:06h

Kotorska policija je u prethodnih nekoliko dana od tri lica oduzela dvije puške, pištolj, četiri okvira od kojih su dva za automatsku pušku i oko 100 komada municije.

"Kotorska policija je 1. septembra pretresla stanove i druge lokacija i kod V.P (44) iz Kotora pronašla i oduzela dva okvira za automatsku pušku, 46 komada municije i dvije čaure kalibra 7,62mm. Istog dana je prilikom kontrole automobila marke "Audi" je kod lica koje je upravljalo vozilom V.B (21) iz Herceg Novog pronađen pištolj marke „Glok“ sa dva okvira. O događajima su upoznati nadležni tužioci a ova dva lica su uhapšena zbog osnova sumnje da su počinila krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija", navodi se u saopštenju.

Dodaje se da je 31. avgusta pretresom stana J.Ž (36) iz Kotora, koji je uslijedio nakon prijave nasilja u porodici, pronađene i oduzete dvije puške i to jedna lovačka za koju ovo lice posjeduje oružani list i jedna puška nepoznate marke koju je ovo lice imalo u ilegalno posjedovalo, kao i 44 patrona lovačke municije.

"Zamjenik osnovnog državnog tužioca (ZODT) u Kotoru se izjasnio da se protiv J.Ž podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. Kotorski policajci su, osim toga, radi provjera, oduzeli i dva putnička automobila i to jedno od već pomenutog V.B, marke "Audi", a drugo od G.B. (26) marke "BMW", piše u saopštenju.

Kako je saopšteno iz Uprave policije na području na kome djeluje Odjeljenje bezbjednosti (OB) Kotor je od početka 2015. godine registrovano 135 krivičnih djela, što kako se navodi predstavlja smanjenje za 24 krivična djela ili 15,1 odsto u odnosu na isti period 2014. godine kada je registrovano 159 krivičnih djela.

"Nadležnim tužiocima podnijete su 124 krivične prijave, odnosno 20 odsto manje u odnosu na uporedni period. Krivičnim prijavama je nadležnim tužiocima procesuirano 122 lica ili 6,5 odsto manje u odnosu na isti period 2014. godine. Od ukupnog broja krivičnih djela (135), 60 ih je bilo po nepoznatom izvršiocu (NN) od kojih je rasvijetljeno i procesuirano 37, što znači da procenat rasvijetljenosti krivičnih djela po NN u navedenom periodu iznosi 61.67 odsto", zakljčuje se u saopštenju.

Bonus video: