NOVA optužuje Avdovića da je zabranio svinjetinu

Vijesti nijesu uspjele daa dobiju komentar od Avdovića, jer nije odgovarao na telefonske pozive
130 pregleda 41 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.09.2015. 15:43h

Opštinski odbor Nove srpske demokratije u Pljevljima pozvao je tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv Mervana Avdovića direktora Srednje stručne škole zbog navodnih zloupotreba službenog položaja.

“Proteklih dana u medijima se pojavila informacija o nizu nepravilnosti i i grubih kršenja zakona u više crnogorskih osnovnih i srednjih škola. U tim nezakonitim radnjama prednjači Avdović, koji je, suprotno zakonu, godinama vodio na platnom spisku dvadeset osoba koje nisu radile u školi, a uredno su, svakog mjeseca, primale plate. Grube nezakonitosti Avdovića potvrdilo je i Ministarstvo prosvete Crne Gore, kao i predstavnici sindikata prosvete , čije su nezavisne komisije otkrile fantomske radnike. Ovo je školski primjer zloupotrebe državnih resursa u cilju kupovine glasova pred izbore. Zato smatramo da i Avdovića treba priključiti spisku optuženih osoba za kupovinu glasova”, navodi se u saopštenju Nove, kojeg je poptpisao predsjednik Opštinskog odbora Milan Lekić.

U toj partiji tvrde da to nijesu jedini “Avdovićevi grijesi”.

“Javna je tajna da je Avdović bivšu Auto-školu i Milet baštu, a sadašnji famozni Centar za obuku, samovoljno privatizovao i otpustio sa posla sve političke neistomišljenike. Sada Centar za obuku radi kao privatna firma Mervana Avdovića i njegovih poslušnika koji se basnoslovno bogate preko zloupotrebe državnih resursa”, tvrdi Lekić u saopštenju.

On optužuje Avdovića da je u kontejnere pobacao sve Njegoševe slike iz Srednje stručne škole te da zatire pravoslavni duh u toj obrazovnoj ustanovi i zapošljava većinom muslimane i poslušnike partije.

“Da je sreće, takav čovjek nikad ne bi smio da bude direktor ni jedne škole. Avdović se samoproglasio za šefa svih direktora škola u pljevaljskoj opštini i svi oni zaziru od njega i njegovog bijesa i moći. Da čudo bude veće, ovaj bezobzirni partijski vojnik je zabranio služenje svinjskog mesa u Milet bašti i omogućio da pod njenim krovom radi Bošnjački kulturni centar. Pitamo se da li Avdović ovim i sličnim radnjama sprovodi državne interese Bosne i Hercegovine, čiji je državljanin. Ministarstvo prosvete Crne Gore i resorni ministar Predrag Bošković treba da se izjasne da li podržavaju sva ova Avdovićeva nepočinstva, ili u suprotnom da preduzmu odgovarajuće korake i smijene Avdovića sa mjesta direktora Srednje stručne škole. Još jednom otvoreno pozivamo tužilaštvo i policiju da ispitaju sve naše navode i protiv Mervana Avdovića što prije pokrenu krivični postupak, pošto su više nego očigledne sve njegove zloupotrebe koje vrši, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj. Srednja stručna škola, Auto škola i restoran Milet bašta nisu privatna prćija Mervana Avdovića i njegovih satelita, već vlasništvo države Crne Gore i svih nas koji se borimo istinu i pravdu“, navodi se u saopštenju.

Vijesti nijesu uspjele da dobiju komentar od Avdovića, jer nije odgovarao na telefonske pozive.

Bonus video: