ODBOR POZVAO TUŽILAŠTVO DA POKRENE POSTUPAK

NOVA optužuje Avdovića da je zabranio svinjetinu

Vijesti nijesu uspjele daa dobiju komentar od Avdovića, jer nije odgovarao na telefonske pozive
121 pregleda 41 komentar(a)
Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
Pljevlja, Foto: Arhiva Vijesti
Ažurirano: 04.09.2015. 15:43h

Opštinski odbor Nove srpske demokratije u Pljevljima pozvao je tužilaštvo da pokrene krivični postupak protiv Mervana Avdovića direktora Srednje stručne škole zbog navodnih zloupotreba službenog položaja.

“Proteklih dana u medijima se pojavila informacija o nizu nepravilnosti i i grubih kršenja zakona u više crnogorskih osnovnih i srednjih škola. U tim nezakonitim radnjama prednjači Avdović, koji je, suprotno zakonu, godinama vodio na platnom spisku dvadeset osoba koje nisu radile u školi, a uredno su, svakog mjeseca, primale plate. Grube nezakonitosti Avdovića potvrdilo je i Ministarstvo prosvete Crne Gore, kao i predstavnici sindikata prosvete , čije su nezavisne komisije otkrile fantomske radnike. Ovo je školski primjer zloupotrebe državnih resursa u cilju kupovine glasova pred izbore. Zato smatramo da i Avdovića treba priključiti spisku optuženih osoba za kupovinu glasova”, navodi se u saopštenju Nove, kojeg je poptpisao predsjednik Opštinskog odbora Milan Lekić.

U toj partiji tvrde da to nijesu jedini “Avdovićevi grijesi”.

“Javna je tajna da je Avdović bivšu Auto-školu i Milet baštu, a sadašnji famozni Centar za obuku, samovoljno privatizovao i otpustio sa posla sve političke neistomišljenike. Sada Centar za obuku radi kao privatna firma Mervana Avdovića i njegovih poslušnika koji se basnoslovno bogate preko zloupotrebe državnih resursa”, tvrdi Lekić u saopštenju.

On optužuje Avdovića da je u kontejnere pobacao sve Njegoševe slike iz Srednje stručne škole te da zatire pravoslavni duh u toj obrazovnoj ustanovi i zapošljava većinom muslimane i poslušnike partije.

“Da je sreće, takav čovjek nikad ne bi smio da bude direktor ni jedne škole. Avdović se samoproglasio za šefa svih direktora škola u pljevaljskoj opštini i svi oni zaziru od njega i njegovog bijesa i moći. Da čudo bude veće, ovaj bezobzirni partijski vojnik je zabranio služenje svinjskog mesa u Milet bašti i omogućio da pod njenim krovom radi Bošnjački kulturni centar. Pitamo se da li Avdović ovim i sličnim radnjama sprovodi državne interese Bosne i Hercegovine, čiji je državljanin. Ministarstvo prosvete Crne Gore i resorni ministar Predrag Bošković treba da se izjasne da li podržavaju sva ova Avdovićeva nepočinstva, ili u suprotnom da preduzmu odgovarajuće korake i smijene Avdovića sa mjesta direktora Srednje stručne škole. Još jednom otvoreno pozivamo tužilaštvo i policiju da ispitaju sve naše navode i protiv Mervana Avdovića što prije pokrenu krivični postupak, pošto su više nego očigledne sve njegove zloupotrebe koje vrši, zloupotrebljavajući svoj službeni položaj. Srednja stručna škola, Auto škola i restoran Milet bašta nisu privatna prćija Mervana Avdovića i njegovih satelita, već vlasništvo države Crne Gore i svih nas koji se borimo istinu i pravdu“, navodi se u saopštenju.

Vijesti nijesu uspjele da dobiju komentar od Avdovića, jer nije odgovarao na telefonske pozive.