Džomić u tužilaštvu povodom prijave protiv više službenika MUP-a

žomić je podsjetio da mu policajci nisu dozvolili da uđe u Crnu Goru 16. februara, nakon odluke Upravnog suda, kojom mu je odobren ostanak i boravak u državi
68 pregleda 0 komentar(a)
Velibor Džomić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Velibor Džomić, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 04.09.2015. 12:15h

Protojerej Srpske pravoslavne crkve, Velibor Džomić, dao je danas izjavu u nikšićkom Tužilaštvu povodom krivične prijave koju je podnio protiv više službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, navodeći da očekuje da će postupak rezultirati podizanjem optužnice.

„Danas sam se u svojstvu svjedoka oštećenog odazvao pozivu od državnog tužilaštva u Nikšiću, u predmetu koje Tužilaštvo vodi po krivičnoj prijavi, koju sam preko advokata Zorana Piperovića podnio sredinom februara, protiv više službenika Ministarstva unutrašnjih poslova, koji su mi protivzakonito spriječili ulazak u Crnu Goru“, rekao je on agenciji MINA.

Džomić je podsjetio da mu policajci nisu dozvolili da uđe u Crnu Goru 16. februara, nakon odluke Upravnog suda, kojom mu je odobren ostanak i boravak u državi.

„Po svojoj savjesti, kako je bilo, dao sam iskaz Tužilaštvu. Ohrabruje me to što Tužilaštvo vodi postupak na zakonit način, pokazuje efikasnost u tom pogledu“, naveo je on.

Džomić je dodao da je predočio činjenice i dokumeta relevantne za postupanje u tom predmetu.

„Očekujem da se postupak što prije okonča i očekujem da će rezultirati podizanjem optužnice protiv onih koji su zloupotrijebili službena ovlašćenja, i izvršili krivično djelo sprječavanja izvršenja odluke suda“, zaključio je Džomić.

Bonus video: