Milivoje Katnić pokrenuo krivični postupak protiv direktora Pink M

Katnić je rekao da nije završena istraga o curenju informacija i da će odgovarati svako za koga se utvrdi da je odgovoran u tom slučaju
112 pregleda 17 komentar(a)
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Milivoje Katnić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 03.09.2015. 19:15h

Glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić pokrenuo je krivični postupak protiv direktora TV Pink M Gorana Radenovića, nakon što ta televizija saopštila da je iz te državne instutucije procurjela vijest o nedavnom hapšenju budvanskih funkcionera.

On je rekao da se plasiranjem takvih informacija skreće pažnja sa odlučnosti Tužilaštva da se izbori sa svim vidovima kriminala.

Novinari “Vijesti” bili su na licu mjesta prilikom hapšenja nekoliko Budvana osumnjičenih za višemilionske malverzacije.

Iako to ni na jedan način nije ugrozilo istragu, medijima bliskim režimu danima je glavna tema odakle nezavisnom dnevniku ta informacija, prenebregavajući činjenicu da se osumnjičeni terete da su državu oštetili za oko 10 miliona eura.

“Tužilaštvo je posljednja institucija kojoj bi išlo u prilog da povjerljive informacije dostavlja medijima i time ugrozi postupak koji je samo iniciralo", kazao je Katnić, a prenosi portal CDM.

Tužilac je rekao da optužbe iz TV Pink M nijesu utemeljene na dokazima, pojašnjavajući da Radenovića sumnjiči da je izvršio krivično djelo “lažno prijavljivanje”.

Iz TV Pink M, između ostalog, saopštili su da Tužilaštvo ima “relativno lak zadatak i da lako može da otkrije krticu u Tužilaštvu koja godinama radi za vlasnike Vijesti”...

Katnić je odbacio spekulacije da Tužilaštvo pokretanjem tog popstupka pravi pritisak na crnogorske medije.

“Smatram da se reakcija ove institucije na neosnovano optuživanje službenika Tužilaštva i tvrdnje koje nijesu zasnovane ni na kakvim dokazima, ne mogu smatrati pritiskom na medije", kazao je Katnić.

Rekao je da je Tužilaštvo otvoreno za saradnju sa svim medijima, ali da od njih očekuje odgovornost prilikom javnog iznošenja optužbi.

"U ovom slučaju odgovornost medija je izostala, konstantno su iznošene neutemeljene tvrdnje sa ciljem diskreditacije službenika Tužilaštva, što kao glavni specijalni tužilac neću da dozvolim", kazao je Katnić.

Konstatovao je da nije zavšena istraga o tzv. curenju informacija i rekao da će odgovarati svako za koga se utvrdi da je odgovoran u tom slučaju, “bez obzira iz koje institucije dolazio”.

Bonus video: