Ulcinj: Poslije Cungua, sada provjeravaju šta je Hajdinaga radio

Tužioci već duže češljaju rad ulcinjske uprave od 2011. do i zaključno sa 2014. Pod njihovom lupom su odluke, ugovori i tenderi za period koji je dominantno obilježila vladavina Nazifa Cungua
84 pregleda 7 komentar(a)
Gzim Hajdinaga, Foto: Savo Prelević
Gzim Hajdinaga, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 04.09.2015. 05:25h

Specijalno tužilaštvo sada provjerava i kako je ulcinjaska vlast radila 2008. i 2009. godine.

Uveliko traje istraga o radu te lokalne vlasti za period od 2011. do 2015. godine, ali su inspektori policije nedavno preuzeli i dio dokumentacije koja se odnosi na raniji period.

“Tražili su odluke o budžetu i završnim računima za te dvije godine”, potvrdio je “Vijestima” sekretar za budžet Valjdet Adžemović.

Predsjednik Opštine Ulcinj u tom periodu bio je Gzim Hajdinaga.

Tužioci već duže češljaju rad ulcinjske uprave od 2011. do i zaključno sa 2014. godinom.

Pod njihovom lupom su odluke, ugovori i tenderi za period koji je dominantno obilježila vladavina Nazifa Cungua.

Prije njega, do jeseni 2011. godine predsjednik Opštine bio je Hajdinaga (DUA) dok je lidera Force na toj funkciji u martu 2014. naslijedio Fatmir Đeka (DP).

Inspektori su ranije ove godine, prema nezvaničnim saznanjima, iz resornog sekretarijata izuzeli i prostorno-plansku dokumentaciju za Šasko jezero, gdje je Cungu ima desetine hiljada kvadrata.

Njega je bivši šef lokalnog SDP-a Selim Resulbegović optužio da je prenamjenom zemljišta na tom lokalitetu sebi pribavio ogormnu korist, dok je državu oštetio za milionski iznos.

Cungu je prije pokretanja istrage kazao da je taj slučaj potpuno čist i pozvao tužilaštvo da ispita sve optužbe na njegov račun.

Bonus video: