Manuelu Čaru izrešetanom u Esenu nije ugrožen život

Njemački profesionalni bokser rođen u Bejrutu, Manuel Čar, oporavlja se u Univerzitetskoj bolnici u Esenu, nakon što je preživio atentat ispred jednog turskog bara u ovom gradu
1 komentar(a)
Manuel Čar, Foto: Allfight
Manuel Čar, Foto: Allfight
Ažurirano: 03.09.2015. 13:38h

Njemački profesionalni bokser rođen u Bejrutu, Manuel Čar, opravlja se u Univerzitetskoj bolnici u Esenu, nakon što je preživio atentat ispred jednog turskog bara u ovom gradu.

"Čar je žrtva kukavičkog napada. To je sjajan momak, moj drug i porodični prijatelj. Potreslo me je njegovo ranjavanje iz zasjede, jer koliko znam dvojica muškaraca su prišla Manuelu da se fotografišu sa njim, dok je treći prišao i pucao mu u stomak. Nadam se da će počinioc zlodjela dobiti zasluženu kaznu. To je bijesni pas koji mrzi uspješne ljude. Manuelu želim brz oporavak", kazao je Marko Huk, alijas Muamer Hukić, slavni njemački bokser rođen u Sjenici.

Čar je uspješno operisan, a svjetsku slavu zaslužio je sa dva napada na titulu svjetskog prvaka. U 2012. godini izgubio je od Vitalija Klička, da bi dvije godine kasnije bolji bio Rus Aleksandar Povetkin.

Čar je nakon sjajne pobjede nad Australijancem Aleksom Liepajom ponovo krenuo u uspon na listama, koji je 22. avgusta u Groznom prekinuo Letonac Mairis Biedris, razornim nokautom u 5. rundi.

Njemački mediji tvrde da policija zna identitet atentatora, pretresen mu je stan, ali ga nije pronašla. Čar se prema tvrdnjama tamošnjih medija našao u turskom kebab restoranu kako bi izmirio neke "račune"... Čar je i prije imao problema, jer je u 2006. godini bio uključen u borbu sa noževima, ali je zbog nedostatka dokaza oslobođen optužbi za pokušaj ubistva.

Bonus video: