HN: Izložbe, umjetničke radionice, projekcije filmova za ljubitelje stripa

Pokrovitelji festivala su Opština, Turistička organizacija i ambasada Italije u Crnoj Gori
1 komentar(a)
Strip festival, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Strip festival, Herceg Novi, Foto: Slavica Kosić
Ažurirano: 03.09.2015. 13:27h

Hercegnovski strip festival koji se održava devetu godinu biće otvoren sjutra u galeriji Josip Bepo Benković .

Direktor festivala Nikola Ćurčin je na današnjoj konferenciji za novinare, najavio bogat i sadržajan program koji će se održavati na više lokacija u gradu.

Za ljubitelje stripa , ali i sve zainteresovane biće organizovane izložbe, umjetničke radionice, projekcije filmova,…

Među gostima manifestacije biće Fabio Ćeloni, Paolo Motura, Stevan Subić, Aleksa Gajić, Renato Vladimir Renki, Zoran Đukanović. najavljena je promocija drugog toma popularnog Dikana autora Lazara Sredanovića, a gostima će se pridružiti strip autori koji su već više organizatori i prijatelji festivala – jer su svake godine sa novskim poklonicima devete umjetnosti : Vlada Vesović iz Beograda i Tihomir Tikulin Tico i Mirna Martinović iz Zagreba. Urađeni su za hercegnovski strip frestival sjajni plakati, a autor jednog od njih je Vil Simpson crtač i storiborder tv serije "Gejm of trons".

Pokrovitelji festivala su Opština, Turistička organizacija i ambasada Italije u Crnoj Gori.

Nakon otvaranja Strip festivla koncertom Big benda RTS-a na Kanli kuli će započeći 3. Džez festival. Najavljen je i koncert Tamare obrovac i Transhisterai ansambla.

Opština i turistička organizacija podržali su ove programe, čiji je zajednički cilj , kako je kazala direktorka gradske Turističke organizacije Bojana Blagojević,produžetak kulturnog leta ali i bogatija turistička ponuda.

Samo pet dana nakon što je završen jedan Džez festival u organizaciji Muzičke škole i NVO Fortuna, počinje drugi. Oba su finansijski podržale i Opština i TO grada , što je, ne ulazeći u umjetničku opravdanost, svakako nesvrsishodno kada je riječ o raspodjeli novca građana.

Blagojević je objasnila da je jedan džez festival bio edukativan, a drugi zabavnog karaktera i da će o tome koji će festival podržati naredne godine odlučivati Umjetnički savjet.

Bonus video: