Kata tim Podgorice cilja medalju u Istanbulu

Reprezentativni i kata tim karate kluba Podgorica, Mijat Vojvodić, Stefan Pajović i Srđan Vuković nastupiće u Premijer ligi u Istanbulu
122 pregleda 0 komentar(a)
KK Podgorica, Foto: Fejsbuk
KK Podgorica, Foto: Fejsbuk
Ažurirano: 03.09.2015. 10:35h

Reprezentativni i kata tim karate kluba Podgorica, Mijat Vojvodić, Stefan Pajović i Srđan Vuković nastupiće u Premijer ligi u Istanbulu, koja se održava u subotu i nedjelju. Kata tim Podgorice, kojem je preglasavanjem izmakla medalja na Prvenstvu evropskih regija u Parizu, nastupiće u Istanbulu u nedjelju 6. septembra, dok će Mijat Vojvodić imati pojedinačni nastup dan ranije, u subotu 5. septembra.

"Pripremali smo se za prvi nastup u Premijer ligi još od juna i Prvenstva evropskih regija. Uglavnom smo trenirali u Podgorici, ali smo u drugoj polovini avgusta finišarali pripreme u Kolašinu. Konkurencija će u Istanbulu biti još jača nego u Parizu, pošto se Premijer liga poslije zvaničnih prvenstava, Svjetskog i Evropskog, najviše boduje na rang listi Svjetske karate fedeeracije (WKF). Tim je vrijedno radio i posjeduje kvalitet, pa se nadamo dobrom plasmanu. Naravno, i od Vojvodića u pojedinačnoj konkurenciji očekujem sjajan nastup i borbu za medalje", naglasio je Jugoslav Bukilić, trener KK Posgorica i selektor crnogorske kate selekcije.

Kata tim Podgorice je pobjedama nad sjajnim evropskim rivalima u Parizu dokazao da ima kvalitet da u budućnosti konkuriše za najveće medalje.

"Pobjeđivali smo trofejne timove, a sada moramo biti na oku najvećim zvaničnicima, koji su se uvjerili da smo kvalitetan tim. Ovo je samo jedan od prestižnih turnira na kojima palniramo nastup, jer naš cilj je jasan - osvajanje evropske i svjetske medalje" zaključio je Bukilić

Bonus video: