Vil Smit u ulozi briljantnog naučnika

Filmofili će od petka do nedjelje moći da uživaju u bogatom repertoaru filmova: „Bobi“, „Distrikt 9“, „Čarolija na mjesećini“, „Ja sam legenda“ i „Apaluza“.
152 pregleda 1 komentar(a)
film ja sam legenda, Foto: Internet
film ja sam legenda, Foto: Internet
Ažurirano: 02.11.2018. 07:33h

U petak od 20h ne propustite film „Bobi“, istorijsku dramu o običnim ljudima kojima je jedna noć promijenila život.

Ovaj film vraća nas u noć kada je u hotelu "Ambasador" u Los Anđelesu ubijen predsjednički kandidat, senator Robert - Bobi Kenedi. Njegov atentat u tom momentu je bio atentat na poslednju nadu demokratske Amerike da se izvuče iz Vijetnamskog rata, rasizma, klasnih razlika i rodne neravnopravnosti.

Reditelj Emilio Estevez okupio je izvanrednu glumačku postavu koju čine Entoni Hopkins, Šeron Stoun, Demi Mur, Hari Belafonte i Ešton Kučer koja garantuje apsolutni užitak za ljubitelje ovog žanra.

Od 22:30h na programu je nesvakidašnji sci-fi triler o vanzemaljcima, “Distrikt 9”. Nesvakidašnji jer ko bi ikada povjerovao da će film o vanzemaljcima biti nagrađen Zlatnom palmom na Filmskom festivalu u Kanu?

Ono što ovaj film čini drugačijim jeste činjenica da ovdje vanzemaljci nisu predstavljeni kao zla bića koja muče čovječanstvo sa naprednijim tehnologijama, već naprotiv, oni su unesrećene izbjeglice koje borave u katastrofalnim uslovima izbjegličkog kampa “Distrikt 9”.

Sjajni Neil Blomkamp koji potpisuje ovo ostvarenje odabrao je i krajnje neobičnu lokaciju na kjoj će smjestiti radnju filma. U pitanju je Južna Afrika, odnosno Johanesburg.

“Distrikt 9” na originalan način izlazi iz ustaljenih okvira holivudske naučne fantastike i jedan je od filmova koji u potpunosti opravdavaju visoku ocjenu kako gledalaca, tako i filmske kritike.

Subotnje veče, od 20h provedite uz „Čaroliju na mjesečini“, romantičnu komediju snimljenu pod rediteljskom palicom oskarovca Vudija Alena.

Radnja filma prati Stenlija (Kolin Firt) iluzionistu odanog nauci i Darvinovoj teoriji, nepovjerljivog prema ljudima i skeptičnog prema svemu neobjašnjovom. On ima veoma istančan osjećaj za otkrivanje varalica i čitav svoj život je posvetio razotkrivanju lažnih spiritualista.

Njegov cilj je da diskredituje priznatu spiritualistkinju Sofi (Ema Stoun), koja navodno ima moć da razgovara sa duhovima. Međutim, što više vremena provodi sa Sofi, njegove predrasude se počinju topiti. Sve više je pitanja na koja on nema adekvatan odgovor i objašnjenje, te Stenli počinje vjerovati da ona zaista komunicira sa onozemaljskim svijetom i što je još gore, počinje se u nju zaljubljivati.

Film „Ja sam legenda“ sa Vil Smitom u glavnoj ulozi, čije glumačko umijeće apsolutno opisuje i sam naslov filma, na programu je u subotu od 22:30h.

Smit igra Roberta Nevila, briljantnog naučnika koji nije uspio da zaustavi smrtonosni virus koji je ubio skoro sve na Zemlji, a ostale pretvorio u čudovišta. Robert je jedini preživjeli čovjek u uništenom Njujorku, možda i na svijetu, koji je na neki neobjašnjiv način imun na virus i očajnički pokušava da pronađe lijek koji bi poništio njegove učinke.

On duboko vjeruje da nije poslednji preživjeli i uporan je da pronađe ostale. Ali nije sam, iz sjenke vrebaju neprijatelji – mutirane žrtve apokalipse zaražene virusom čekaju da Nevil napravi kobnu grešku. Iako zna da je brojčano nadjačan i da mu ponestaje vremena, Nevila pokreće jedina, ali najveća nada za spas čovječanstva – da pronađe način da poništi virus pomoću sopstvene imune krvi.

Prema mišljenju kritike Vil Smit je sam odlično iznio ovu dramatičnu, postapokaliptičnu priču sa pomalo neočekivanim obrtom na kraju koji je itekeko ostavio utisak na gledaoce.

Interesantno je da je Smit imao gaf na konferenciji za novinare pred premijeru filma kada je slučajno otkrio kraj. Warner Bros je zamolio novinare i sve prisutne da ne objave tu informaciju, što je srećom uslišeno pa je kraj filma ipak ostao u tajnosti sve do premijernog prikazivanja u bioskopima.

S obzirom na to da je scenario za film nastao mnogo ranije u igri za reditelja bio je Ridli Skot, a za glavnu ulogu su razmatrani Arnold Švarceneger, Tom Kruz, Mel Gibson i Majkl Daglas. Na kraju je rola pripala Vil Smitu i donijela mu još jednu nominaciju za Oskara.

Još par zanimljivih informacija iz kulisa... Da li ste znali da je djevojčica koja glumi Nevilovu kćerku i u stvarnom životu kćerka popularnog glumca, a pas koji se pojavljuje u filmu je doveden iz azila? Iako nikada nije bio dresiran za svega par nedjelja je uspio savladati sve izazove, a Vil se za njega toliko vezao da je želio da ga udomi nakon završetka snimanja.

Ne propustite sjajan film „Ja sam legenda“ na TV Vijesti u subotu od 22:30h.

Filmski vikend zaključujemo krimi vesternom „Apaluza“ u nedjelju od 20h.

Apaluza je grad bezakonja na Divljem zapadu. Stanovnici grada, uplašeni i bespomoćni, nadaju se da će doći dan kada će se pojaviti neko ko će ih spasiti od tiranije bogatog rančera Randala koji je ubio šerifa i njegovog zamjenika.

Kol i Hič, žestoki su momci u kojima vlasti vide šansu za prekid anarhije. Oni postaju zaštitnici zakona čija je misija da zaustave Randala. Iako navikli da se suočavaju sa lopovima koji koriste svaku priliku, ovog puta susrešće neobično lukavog protivnika – nekoga ko ne podiže ulog igrajući po pravilima, već po emocijama.

U borbi emocija i kriminala, ko odnosi pobjedu, a ko izvlači deblji kraj pogledajte u nedjelju od 20 časova na našem programu.

Bonus video: