Labradora na brdu Gorica nemilosrdno ubio bivši policajac?

Bivši policajac se našao pod sumnjom nakon što se pojavio svjedok, koji tvrdi da je upravo on ubio psa...
132 pregleda 270 komentar(a)
brdo Gorica ubijeni pas, Foto: Boris Pejović
brdo Gorica ubijeni pas, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 03.09.2015. 05:16h

Policija provjerava da li je labradora Grofa upucao bivši policajac, preksinoć na podgoričkom brdu Gorica.

Bivši policajac je pod sumnjom nakon što se pojavio svjedok, koji tvrdi da je upravo on lišio života labradora.

Žena, koju je sinoć saslušala policija, ispričala je "Vijestima" da je sve počelo nakon što je sin bivšeg policajca izveo u šetnju svog psa.

"Začula sam vrisku djeteta na brdu Gorica. Odmah sam dotrčala da vidim šta se desilo. Zatekla sam dječaka, kojeg poznajem, a koji mi je rekao da su se labrador i njegov pas sukobili", kazala je svjedokinja.

Dodala je da joj je dječak rekao da je pokušao da ih razdvoji, te da je zaradio manju ogrebotinu.

"Otišao je potom svojoj kući i vjerovatno ispričao ocu, bivšem policajcu, šta se dogodilo. Nakon nekoliko minuta vidjela sam njegovog oca kako sa pištoljem u ruci ide uz brdo, a nedugo zatim i tri pucnja, četvrti nisam čula", kazala je ona.

Istakla je da u početku nije bila sigurna šta se dogodilo, ali da je posle shvatila da je njen poznanik ubio psa.

Juče je identifikovan i vlasnik ubijene životinje - Slaviša Joksimović iz podgoričkog naselja Zagorič. "Vijesti" su bile kod Joksimovića, koji su još u čudu kako je, kako kažu, "član njihove porodice" nastradao.

"Nije mi jasno kako je neko mogao da ubije mog psa. Nismo ga vezivali zato što je bio miroljubiv i to su znali svi u komšiluku", rekao je Joksimović.

Dodao je da je Grof odrastao uz njegovu djecu.

"Ležao je često u dnevnoj sobi. Znao je satima da me gleda kako radim u radionici. Djeca iz komšiluka su ga zadirkivala i igrala se sa njim, ali nikad nikog nije napao”, kazao je Joksimović.

Istakao je da je čak i bio plašljiv, a imao je i plišanu igračku.

"Sva djeca su ga voljela. Možda sam pogriješio što ga nijesam vezivao. Da jesam ne bi tako završio", rekao je Joksimović, dok su njegova supruga i djeca slušali sa suzama u očima.

Iz policije je sinoć saopšteno da su o događaju obavijestili zamjenicu osnovnog državnog tužioca Rominu Vlahović.

"Uviđajem je konstatovano da je pas ustrijeljen vatrenim oružjem, odnosno pištoljem. Na licu mjesta su pronađene i izuzete dvije čaure kao i drugi tragovi. Leš psa je preuzela ovlašćena veterinarska služba radi vršenja obdukcije", kazali su iz policije.

Bonus video: